28 / 04 / 2024

moodys rusyanın kredi notunu düşürdü mü

moodys rusyanın kredi notunu düşürdü mü

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna krizi ve uluslararası yaptırımların ülkenin ekonomik büyümesini olumsuz etkilediğini belirterek Rusya’nın kredi notunu ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye düşürdü.

Borcu olanlar Yapı Kredi, Akbank, Garanti ve İş Bankası'nın kapısını tıklattı! Mart 2024'te en düşük faiz hangi bankada?

Altın, dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor gelirken, bankaların kredi faiz oranları da pek çok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki bankların kredi faiz oranlarında son durum ne? En düşük faizi hangi banka veriyor? 

Bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre bankaların kredi kartı alacakları 1 trilyon 273 milyar 609 milyon TL'ye çıktı...

Ünlü ekonomist uyardı: Bugün kendinize bir iyilik yapın, kredi kartınızı dinlendirin!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, yurttaşlar kredi kartları borçlarını ödeyemedi. Söz konusu verilerle ilgili olarak Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan da önemli bir uyarı geldi. İşte Atilla Yeşilada'nın o paylaşımı...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Bankalar kredi musluklarını kıstı! Vatandaş o tarihten sonra rahatlayabilir!

Bankaların kredi musluklarını sıkıca kapatması, tüketicilerin ve sanayicilerin krediye erişimini zorlaştırıyor. Ekonomi uzmanları iş çıkarmalara kadar gidebilecek bu durumun en az 3 milyon kişinin işini kaybetme riskini doğurabileceğini belirtiyor.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı ile nakit avans ve altın kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasına karar verdi.

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

Ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük kur-düşük faiz politikası ihracatçıları isyan ettirdi. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle maliyetlerin her geçen gün arttığından yakınan ihracatçılar, kredi muslukları açılmazsa sanayicinin zor günler yaşayacağını belirtiyor.

Bankalardan kredi alacaklar hemen bakın! Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz! 

Bankalardan kredi alacak vatandaşlar, 'Kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? Hangi durumlarda kredi notu düşer?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki kredi notu nasıl yükseltilir?

Borç batağına girenlere o bankadan bomba kampanya!  Faizsiz kredi için bakın ne kadar verecek!

Borcu olanlar kredi alarak borçlarını kapamayı amaçlıyor. Bu süreçte borcu olanların kredi alması zor olabilirken ING Bank faizsiz kredi imkânı ile dikkatleri üzerine çekti. Bir miktara kadar faizsiz kredi verdiğini ifade eden ING Bank yeni kampanyası ile ilgi topladı. 

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar

Deprem bölgesindeki esnafın Halk Bankası'na olan kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı. Ertelemeden kaynaklı faizi Hazine karşılamış olacak.

moodys rusyanın kredi notunu düşürdü mü Haberi

moodys rusyanın kredi notunu düşürdü mü


Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna krizi ve uluslararası yaptırımların ülkenin ekonomik büyümesini olumsuz etkilediğini belirterek Rusya’nın kredi notunu ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye düşürdü.


Moody’s ülke notunu bir kademe düşürerek Baa1’den Baa2’ye indirdi ve ülkenin negatif görünümünü korudu.


Rusya, AB ve ABD yatırımlarının etkisi ile resesyona girmeye ilerleyen ülke ekonomisine düşen petrol fiyatlarının da ağırlık yapmasının ardından rubleyi desteklemek için bu ay yabancı rezervlerinden 13 milyar dolar harcama yaptı.


Moody’s Investors Service Inc. analistlerinden Kristin Lindow, “Kredi notundaki düşüş temel olarak Rusya’nın orta vadede gerileyen büyüme görünümünü yansıtıyor. Ülkenin uluslararası rezervlerinin kademeli olarak erozyona uğraması Rusya’nın kredibilitesini zayıflattı”...