01 / 05 / 2024

Moritanya israil tepkisi

Moritanya israil tepkisi

Moritanya'nın ana muhalefet partisi olan Demokratik Güçler Bloğu Partisi (RDF), İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşasına tepki gösterdi. 

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Altın ve dolar fiyatıları üzerinde etkili olması beklenen ABD tarım dışı istihdam verileri belli oldu. İşte ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

İtalya'dan İsrail'e '5 bin konut' tepkisi!

İtalya Dışişleri Bakanlığı,İsrail yönetiminin Doğu Kudüs'te 5 bin konut yapacağını açıklamasının ardından endişe duyulduğunu belirtti.

Moritanya'da FETÖ'den devralınan okullar eğitim yuvasına dönüştürüldü!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, bilim yuvasına dönüştürüldü.

Hamas ve İslami Cihad'dan İsrail'e yıkım tepkisi!

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail güçlerinin işgal altında bulunan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait olan bazı evleri yıkmasını kınadı.

Ürdün'den İsrail'e yerleşim birimi tepkisi!

Ürdün, İsrail'in Yahudi yerleşim birimlerine binlerce yeni konut inşasına onay verme ve işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin topraklarına el koyma kararına kınama gösterdi. 

Türk Dışişlerinden İsrail'e yeni konut inşası tepkisi!

Dışişleri Bakanlığından, İsrail'in Doğu Kudüs'te 792 yeni konut inşasına onay vermesine yönelik açıklama yapıldı.

Mahmud Abbas'tan İsrail'e yerleşim yeri tepkisi!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail askerleri tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılları yıkmak için düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

AB'den İsrail'e yıkım tepkisi!

Avrupa Birliği (AB), Han el-Ahmer'de bedevilere ait ev ve ağılların yıkılması kararına tepki gösterdi. AB, İsrail'e yıkımdan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Moritanya'dan İsrail'in yeni konut kararına kınama!

Moritanya'nın ana muhalefet partisi olan Demokratik Güçler Bloğu Partisi (RDF), İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşasına tepki gösterdi. 

Halil Öztürk, Moritanya'da Türk restoranı açtı!

Türk iş adamı Halil Öztürk, iş için gittiği Moritanya'nın başkenti Nuakşot'taki yöresel yemeklerden memnun kalmayınca Türkiye'den aşçı getirtip restoran açtı.

İzmirli müteahhitlerden firmalara kesilen cezaların yetersiz olduğu tepkisi!

İzmirli çimento firmalarının 2016 yılıyla birlikte hazır beton fiyatlarına yaptıkları zam nedeniyle firmalara Rekabet Kurulu'ndan ceza yağarken; müteahhitlerden ise firmalara kesilen cezaların yetersiz olduğu tepkisi geldi.

Moritanya heyeti, EXPO 2016 Antalya alanını inceledi!

Moritanya, EXPO 2016 Antalya’ya katılmak için katılım sözleşmesi imzaladı.Aksu İlçesi’ndeki EXPO 2016 Antalya sergi alanına geçen Moritanya heyetine, proje ve yapım işleri direktörlüğü tarafından sunum yapıldı.

Moritanya israil tepkisi Haberi

Moritanya israil tepkisi

RDF Partisi Başkan Yardımcısı Muhammed Mahmud Veled Emat, yaptığı açıklamada İsrail'in Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşasını işaret ederek, "Arap ülkeleri, Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimleri karşısında sessiz kalınmasından kaynaklanacak riskler konusunda dikkatli olmalı." dedi.

Veled Emat, yeni başkan Donald Trump yönetimindeki ABD'nin yeni yönelimine göre İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te birkaç gün önce uyguladığı yerleşim yerleri saldırısının sürpriz olmadığını dile getirdi.

İsrail'in organize edilmiş ve üzerinde düşünülmüş yerleşim yerleri inşasıyla, Filistin topraklarından geniş alanları gasbetmek için Arap ve İslam dünyasının kendi iç krizleriyle meşgul olmasından büyük ölçüde faydalandığına dikkati çeken Veled Emat, "İsrail, Gazze'de kontrolü sağlamadaki başarısızlığını, Batı Şeria ve Kudüs'te başka Filistin topraklarına el koyarak telafi etmek istedi." diye konuştu.

Veled Emat, Arap ve İslam ülkelerindeki siyaset, medya...