06 / 05 / 2024

Mortgage Kanunu yeniden yapılandırma

Mortgage Kanunu yeniden yapılandırma

Konut finansmanı ile ilgili hükümler Mortgage Kanunu olarak da bilinen Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda bulunuyor. İşte Mortgage Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

İmar kanununa kafa tutan villa görenleri şaşkına çevirdi! İmar kanunu yeniden düzenlenmeli...

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı villa görenleri şaşkına çevirdi. 

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü!

Amerika'da mortgage başvuruları önceki hafta başladığı yükseliş trendini, geçen hafta da devam ettirmiş oldu. Buna göre, 30 senelik faiz bir aylık aranın ardından da yeniden yüzde 7 seviyesinin altına kadar gelmiş oldu.

ABD mortgage faizi iki ay sonra yeniden yükseldi 

Amerika'da mortgage başvuruları 16 Şubat ile sona eren bir haftalık dönem ile düşüşünü hızlandırarak devam ettirirken, 30 senelik faiz iki ay sonra yeniden yüzde 7 seviyesinin üzerine çıktığı kaydedildi. 

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin altına geriledi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, yüzde 7'nin altına düşerken mortgage başvurularında da artış kaydedildi.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

2022'de imar barışı yeniden çıkacak mı?

Kaçak ve ruhsata aykırı yapılar için geçtiğimiz yıl çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre geçtiğimiz sene mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi verildi. Peki, imar barışı yeniden çıkar mı? İşte detaylar...

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma TBMM'de görüşülecek!

'İcra iflas kanunu değişikliği ile yeniden yapılandırma düzenlemeleri ve teklifleri TBMM komisyonlarınca masaya yatırılacak.

İmar Kanunu 2021!

TBMM'ye sunulan İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte İmar Kanunu 2021 düzenlemeleri...

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2019!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile istisna tutarları ile 16 ncı maddesinde yer alan vergi tarifesi matrah dilim tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edildi....

Taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

213 sayılı Vergi Usul Kanunu'na (VUK), 7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile eklenen geçici 31'inci madde uyarınca, bazı taşınmazlara yeniden değerleme hakkı verilmiştir. Peki, taşınmazlara yeniden değerleme nasıl yapılır?

Mortgage Kanunu yeniden yapılandırma Haberi

Mortgage Kanunu yeniden yapılandırma

Mortgage Kanunu!

2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında madde 38'te açıklanan konut finansmanı ile ilgili hükümler Mortgage Kanunu olarak da bilinen Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yer veriliyor. 


5582 sayılı Mortgage Kanunu!

MADDE 12 - 2499 sayılı Kanunun 38 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 38/A, 38/B ve 38/C maddeleri eklenmiştir.


"Konut finansmanı

MADDE 38/A - Konut finansmanı, konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılmasıdır. Bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler de konut finansmanı kapsamındadır.


Konut finansmanı kuruluşları konut finansmanı amacıyla doğrudan tüketiciye kredi kullandıran ya da finansal kiralama yapan bankalar ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından konut finansmanı faaliyetinde bulunması uygun görülen...