05 / 05 / 2024

Mortgage kredi devri

Mortgage kredi devri

Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor. Peki böyle bir durumda mortgage kredisi devredilebilir mi?

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Milyonlarca vatandaşın sahip olduğu kredi kartları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan 'şimdi al sonra öde' yöntemi kredi kartı kullanımını tehdit etmeye başladı. Peki bu sistem nasıl işliyor? Kredi kartı devri sona mı eriyor?

Yapı ve Kredi Bankası'nın 12.1 milyon TL'lik payı Koray GYO'ya devredildi!

Yapı ve Kredi bankası A.Ş., 10 milyon 404 bin TL nominal değerli A grubu paylar ile 1 milyon 775 bin 872 TL nominal değerli B grubu payların devri ile, (A) grubu payların Yatırımcı Tazmin Merkezi'nin sahip olduğu 0,024 TL nominal değerli (A) grubu payları Koray GYO'ya devredildi.

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Utopia World Hotel'in satışı için kredi devri onaylandı!

Ütopta Turizm İnşaat, Utopia World Hotel'in satış süreci ile ilgili banka ile gerekli anlaşmaya vardı ve banka komite kararı ile kredinin devrine onay verildi.

Garanti BBVA Mortgage’dan kamu lojmanlarından ev almak isteyenlere özel kredi!

Mortgage Uzmanı Garanti BBVA Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün bankalarla yaptığı protokol çerçevesinde, lojmanların ihale yoluyla satışında konut kredisi kullandırıyor...

Şehir Üniversitesi’nin kredi borcu mahkemeye taşındı!

Şehir Üniversitesi’nin kullandığı kredi karşılığında ipotek gösterilen arsanın devri, usulsüzlük nedeniyle iptal edildi. Borcunu ödemek istemeyen üniversite yönetimi Halk Bankası’nı suçladı.

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

Garanti Mortgage'dan Aliağa'da uygun faizli kredi imkanı!

Garanti Mortgage, İzmir'in Aliağa ilçesinde anlaşmalı firmalardan konut alacak müşterilere uygun faiz oranlarıyla kredi sağlayacak..

Mortgage mı, peşin mi?

Ev almak isteyenleri sıkıntıya sokan faiz oranları ipotekli konut satışlarını düşürebilir. Ancak peşin parası olmayan vatandaş ev almak için yine konut kredisini seçiyor. Peşin parası olan da bütün parasını gayrimenkule yatırmak istemediği için kredi kullanıyor. Peki mortgage mı, peşin mi?

Mortgage kredi devri Haberi

Mortgage kredi devri

Mortgage kredisi devredilebilir mi?

Banka kredisi kullanılarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi seçeneklerinden faydalanabiliyor. 


Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor.


Böyle bir durum karşısında veya başka koşullar altında mortgage kredisi devredilebilir mi? Mortgage kredi devri nasıl yapılır?


Mortgage kredisi nasıl devredilir?

Mortgage kredisi devri yapılabiliyor. Mortgage kredisi ile alınan ev devam eden borçla beraber satın alınabiliyor. Bu şekilde ev ile birlikte borç da devredilmiş oluyor. 


Bir diğer ifade ile önceki kredi hesabı kapatılarak, yeni alıcı adına yeni bir kredi hesabı açılıyor.


Bunun yanı sıra, alıcının nakit ödeme yapması halinde, kredi borcu kapatılıyor. Borç kapatıldıktan sonra ise tapu dairesinde dairenin devir işlemi yapılabiliyor. 


Mortgage...