28 / 04 / 2024

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Milyonlarca vatandaşın sahip olduğu kredi kartları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan 'şimdi al sonra öde' yöntemi kredi kartı kullanımını tehdit etmeye başladı. Peki bu sistem nasıl işliyor? Kredi kartı devri sona mı eriyor?



Özellikle ABD'de yaygın olarak kullanılan 'Şimdi al, sonra öde' yöntemi, Hepsi Here uygulamasında Türkiye'deki tüketicilere de sunuluyor. Uygulama, kullanıcıların sadece telefon numarasını sorgulayarak kullanım limitini belirliyor. Belirtilen limit dahilinde alışveriş yapabilen kullanıcılar, harcadıkları tutarı 1 ay sonra ödeyebiliyor.

Kamupersonelicom'da yer alan habere göre;  Amerikalılar hızla şimdi öde (BNPL) ödeme yöntemini benimsedi. Cornerstone Advisors tarafından yapılan araştırmaya göre, BNPL yönetimini kullanan Z kuşağı bireylerinin yüzdesi 2019 ile 2021 arasında altı kat arttı. Millennials'ın BNPL kullanımı da aynı dönemde iki katına çıkarak yüzde 41'e ulaştı. X Kuşağı'nda kullanım üç katına çıktı. Baby Boomers bile BNPL hizmetlerini kullanmaya başladı. Toplamda, tüketiciler 2021'de BNPL hizmetini kullanarak yaklaşık 100 milyar dolarlık perakende satın alma gerçekleştirdi.

Kredi kartı kullanımları yıldan yıla değişklik gösteriyor. Bu hizmetin ortaya çıkması ile birlikte kredi kartında kullanımı verileri yüzde kaç değişti? İşte oranlar..

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön