13 / 05 / 2024

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Kredi kartınız var mı? Bu sona kendinizi hazırlayın!

Milyonlarca vatandaşın sahip olduğu kredi kartları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İnternet alışverişlerinde kullanılan 'şimdi al sonra öde' yöntemi kredi kartı kullanımını tehdit etmeye başladı. Peki bu sistem nasıl işliyor? Kredi kartı devri sona mı eriyor?



Kredi Kartlarını Tehdit Ediyor

Bu rakam 2020 verilerinin dört katıydı. BNPL hizmetinin kredi kartı hacmini aşındırdığına dair raporlar var. Bu, endüstri gözlemcilerinin kredi kartlarının sonunun yakın olduğunu ilk kez söylemiyor. Buna rağmen, Nilson Raporuna göre, ABD'deki en büyük 100 Mastercard ve Visa kredi kartı sağlayıcısında alışveriş hacmi 2021'in ilk yarısında 1.492 trilyon dolara ulaştı. Bu rakam, 2020'nin ilk yarısına göre yüzde 22'lik bir artışa işaret ediyor.

Bazı kart sağlayıcıları da aynı dönemde etkileyici getiriler elde etti. En büyüklerinden biri olan Chase, 111 milyonun üzerinde kartla yüzde 14 artış kaydetti. Apple'ın kartının arkasındaki isim olan Goldman Sachs tarafından sağlanan kartlar da 2021'in ilk yarısını yüzde 48 artışla 5.2 milyar dolarlık ödenmemiş kart borcuyla kapattı. Büyümeyi gören sadece geleneksel bankalar değildi. Upgrade adlı şirket, bir önceki yıla göre yüzde 678 artışla 217.000 yeni kart sağlayarak ilk 50'ye girmeyi başardı.

Peki kredi kartlarının sonu mu geldi? Tüm merak edilenler...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön