01 / 05 / 2024

Moskova cami dekorasyonu

Moskova cami dekorasyonu

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak. Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu, Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek.

Moskova Merkez Camii yarın açılacak!

Türkiye ile Rusya’nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, yarın açılacak. Aynı anda 10 bin kişinin namaz kılabileceği caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Moskova Merkez Camisi'nin mimarisi Osmanlı izleri taşıyor!

Türkiye ile Rusya'nın katkılarıyla yaptırılan Moskova Merkez Camisi, 23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Caminin iç dekorasyonu Klasik Osmanlı sanatı tarzıyla yapıldı.

Moskova Merkez Camii ne zaman açılacak?

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak. Camide, aynı anda 10 bin kişi namaz kılabilecek.

Moskova Merkez Camisi 23 Eylül'de açılıyor!

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak.

Moskova Merkez Camii'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak!

İç dekorasyonu Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Moskova Merkez Camisi'nin açılışı 23 Eylül'de yapılacak.

Moskova'ya Putin camisi yapılacak!

Rusya Müslümanlarının oluşturduğu 'Birleşik İslam Kongresi', Kızıl Meydan'da Putin'in isminin verileceği bir cami inşa edilmesini talep etti. Avyasov, bu talebi Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'e de ilettiklerini söyledi.

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak!

Diyanet, Moskova'daki caminin dekorasyonu yapacak. Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu, Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek.

Bekir Bozdağ: Üniversitelerde cami fikri doğru!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, üniversitelerin büyük kısmında cami bulunduğunu belirterek, olmayanlara yapılmasının da doğru bir adım olduğunu söyledi

Mustafa Kara: Cami düşmanlığı demeyelim ama bir takıntıları var!

Çamlıca'ya yapılacak camiye karşı bir “tahammülsüzlük” olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Bunlardakine 'cami düşmanlığı' demeyelim ama bir takıntıları var” diye konuştu

Diyanet İşleri Başkanı: Cami mimarisi tartışmalarında mutluyum!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cami mimarisiyle ilgili tartışmaların sevindirici olduğunu dile getirdi

Yeni cami projeleri eskiyi tekrar etmemeli, günümüze uyarlanmalı!

Son günlerde oldukça tartışılan konu olan Çamlıca Tepesine yapılması planlanan cami projesinden yola çıkarak yeni camilerin nasıl olabileceği konusuna değindik

Çamlıca Tepesi, cami değil çamlık olsun!

Türkiye’nin en tanınmış Bizantolog ve sanat tarihçisi Semavi Eyice, ilan edilen projenin Osmanlı-Türk mimari geleneğindeki cami hiyerarşisine uygun olmadığını söyledi

Mimar Hacı Mehmet Güner'in Çamlıca'ya cami projesine tepki!

Çamlıca Tepesi'ne cami projesi tartışmaları her geçen gün büyümeye devam ediyor. Projeyi çizen mimar Hacı Mehmet Güner'in yaptığı açıklamalar ise meslektaşları arasında tepkiye sebep oldu

Moskova cami dekorasyonu Haberi

Moskova cami dekorasyonu

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Dini İdaresi tarafından inşa ettirilen Merkez Cami'nin hüsn-i hat ve kalem işi nakışlarla iç dekorasyonu Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) yapılacak.


TDV Genel Müdür Yardımcısı Yasin Uğraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak Türkiye'de 3 bin 421 ve 25 ülkede de yaklaşık 50 caminin yapımına öncülük ettiklerini söyledi.


Halen ABD, Kazakistan, Kırgızistan, Filipinler, Rusya, Belarus, Haiti, Somali ve KKTC'de cami inşaatlarının devam ettiğini belirten Uğraş, İngiltere, Macaristan, Kosova, Kazakistan, Filipinler, Kırım ve Arnavutluk gibi ülkelerde de projelendirme ve yer tahsisi işlemlerinin sürdüğünü kaydetti.


Uğraş, Rusya Dini İdaresi tarafından Moskova'da inşa ettirilen Merkez Cami'nin ince işçilikleri ve iç dekorasyonunun da vakıf tarafından gerçekleştirileceğini vurgulayarak,  "Hüsn-i hatlar ve kalem işi nakışlar, ince işçilikleri ve iç dekorasyonu vakfımız tarafından yapılacak. Ayrıca caminin...