29 / 04 / 2024

Moskova Colliers emlak bürosu

Moskova Colliers emlak bürosu

Rusya'nın en ünlü otellerinden biri olan Metropol Hotel yarın açık artırmaya çıkıyor. Otelde tarihin en ünlü isimlerinin konakladığı odalar bulunuyor

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Moskova'da emlak vergisine zam geliyor!

Moskova'da emlak vergisinin tespit edilmesindeki ölçüt olan ortalama kadastro bedeli, 2022'den itibaren yüzde 21,4 yükseltilecek. Bu durumda Moskova’da kadastro hesaplamasına göre 149 bin ruble olan ortalama konut metrekare fiyatı 181 bin rubleye ulaşacak.

Moskova'da ofis kiraları arttı!

Rusya’da ticari emlak piyasası gün geçtikçe hareketleniyor. Moskova ve St.Petersburg’da alışveriş merkezlerinde doluluk oranı yükselirken, kiralık ofislere talep de arttı.

Moskova'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Rusya'nın başkenti Moskova'da konut fiyatları tırmanmaya devam ediyor. Emlak şirketleri kent genelinde konut fiyatlarında yüzde 5 yükselme kaydedildiğini dile getirdi.

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!

Moskova’da emlak şirketlerinin eski konutları satın alarak konut peşinatı yerine saydıkları ev değiştirme kampanyası gittikçe popülerleşiyor.

Moskova'yı onlar inşa ediyor: İşte en çok ciroya sahip inşaat şirketleri!

Moskova’da konut projelerinde en yüksek cirosu olan inşaat şirketleri belirlendi. Emlak portalı Cian ile RBC’nın araştırmasına göre, Ocak-Kasım 2020 sürecinde başkentteki inşaat şirketlerinin ciroları bir yıl öncesine göre yüzde 21 arttı ve 859 milyar rubleye (11,5 milyar dolar) ulaştı.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Trump'ın eski avukatı Michael Cohen cezaevinden çıkıyor!

Moskova'daki emlak projesi için Donald Trump'a aracılık etmek, vergi kaçırma gibi suçlardan 3 sene hapis cezasına mahkum edilen eski avukatı Michael Cohen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hapishaneden çıkartılacak.

Moskova'da konut inşaatlarında rekor!

Rusya'da konut sorununun en çok yaşandığı Moskova'da inşaat sayısı rekor kırdı. Bölgede toplam emlak metrajı 10,4 milyon metrekare olurken, bu miktarın 4,5 milyon metrekarelik bölümünün konutlardan oluştu.

Knight Frank emlak zengini şirketleri açıkladı!

Dünyanın en önemli emlak şirketlerinden Knight Frank, Moskova'nın en zengin emlak şirketlerini açıkladı. Listenin başında Kievskaya Ploşad şirketi yer aldı.

Moskova Moscow City projesi ekonomik krizden etkilendi!

Moskova'da büyük ses getirerek inşa edilen gökdelenler projesi Moscow City ekonomik krizin etkilerini derinden hissediyor. Emlak fiyatlarının ciddi şekilde düştüğü kriz döneminde bile Moscow City'de ki daire ve ofislerin birçoğu boş.

Moskova'da 2015 yılı konut satışlarında düşüş yaşandı!

Dünya emlak piyasalarının gözdelerinden biri sayılan Moskova’da, geçtiğimiz yıl konut satışlarında büyük düşüş yaşandı. Alınan bilgilere göre, 2015'te Moskova’da, yeni inşa edilen konutlar hariç, 113 bin 779 konut satışı gerçekleşti.

Moskova Colliers emlak bürosu Haberi

Moskova Colliers emlak bürosu

Moskova Belediyesi'ne ait olan ve geçtiğimiz yüzyılda en ünlü isimlerin konakladığı Moskova'nın en eski ve en bilinen otellerinden biri olan Metropol Hotel, 272 milyon dolara yarın ihaleye çıkıyor.

Michael Jackson da bu otelde konakladı hatta 1993 yılındaki Rusya konseri sırasında burada konaklarken otelde bir lambayı çok beğendi fakat lamba tarihi eser niteliği taşıdığı için ünlü yıldıza olumsuz yanıt verildi.


Rus sosyalist devrimci, Ekim Devrimi'nin lideri, Sovyetler Birliği Komünist Partisi'nin (SBKP) ilk genel sekreteri olan Vladimir Lenin Bolşeviklere buradan seslendi.

Otelin tarihi boyunca konuk ettiği ünlüler arasında Bertol Brecht, Marlene Dietrich, Mao Zedung, John Steinbeck,  Pierre Cardin ve Barack Obama da var.

Emlak piyasası çevreleri otellerin değeri hesaplanırken kapladığı alandan çok oda sayısının temel alındığını söylüyor. Tarihi otellerde genellikle bir odanın fiyatı 1 milyon...