16 / 05 / 2024

Muammer Tün deprem açıklaması

Muammer Tün deprem açıklaması

Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün, Eskişehir’de olası büyük depremlere karşı bir an önce tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, "İl Deprem Master Planı’nın hazırlanmasına yönelik çalışmalar yetkililer tarafından acilen başlatılmalıdır" dedi.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

24 Mayıs 2023 son dakika deprem listesi! Bugün deprem nerede, ne zaman oldu? İşte Kandilli Rasathanesi verileri!

24 Mayıs Çarşamba deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyor. İşte 24 Mayıs 2023 Çarşamba Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

DeFacto, deprem bölgesindeki bütün çocukların bir yıl boyunca giyim ihtiyacını karşılayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve DeFacto arasında gerçekleşen protokole göre, deprem bölgesinde Bakanlığın himayesindeki bütün çocukların giyim ihtiyacı bir yıl boyunca DeFacto tarafından karşılanacak.

7 bankada peş peşe çılgın deprem! İş Bankası, ING, Akbank, TEB ve 3 banka daha açıkladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

Yeni yılla birlikte bir dizi zam geldi. Nakit paradan kaçmak isteyenler bankalara yöneldi. Bütün bunlarla beraber 7 bankada deprem gerçekleşti! Akbank, Garanti, ING, İş Bankası, QNB Finansbank, TEB, Yapı Kredi ve bir banka daha resmi açıklama yaptı.

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Telefonunuza mesaj gelecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) bütün çalışanları ilgilendiren kritik bir hamle geldi. Özel sektörde çalışanları ilgilendiren bu karara göre; sigortalının prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20 azalırsa çalışana mesaj ile bilgi verilecek.

Yeni Seat İbiza’dan müjdeli haber! Bütün araba fiyatları zamlanırken ona zam uğramadı! 10 Eylül 2022 fiyat listesi

Yeni Seat Ibiza, enerjik ve özgür sınırsız tasarımı ile bütün ilgiyi üzerine çekerken, aydınlatmalı havalandırma ızgaraları ve 10. 25 inç dijital gösterge paneli ile bütün gözleri üzerinde topluyor. Peki Yeni Seat İbiza'ya eylül ayında zam geldi mi? İşte detaylar...

Apple'dan kritik açıklama! Bunu yapmazsanız hackerlar bütün verilerinize erişebilir! Acilen bakın!

Apple, iPhone, iPad ve Macbook'ları etkileyen ciddi bir güvenlik sorununun keşfedildiğini duyurdu! Apple açıkladı, eğer bunu yapmazsanız bütün verileriniz ifşa olabilir! İşte ayrıntılı bilgi...

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar?

İşçi sigortasız çalıştığını nasıl ispatlar? sorusu sigortasız çalışanların merak ettiği sorulardan biridir. İşte merak edilen yanıtlar!

Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar!

Askerliğini sigortalı çalışmaya başlamadan önce yapmış olanlar, askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı yakalıyor. Peki, nasıl erken emekli olabilirsiniz? Askerlik borçlanması ile erken emekli olunabilir mi? Ne zaman emekli olabilirsiniz? İşte bütün detaylar...

Muammer Tün deprem açıklaması Haberi

Muammer Tün deprem açıklaması


Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün, Eskişehir’de olası büyük depremlere karşı bir an önce tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, "İlimizde yapılmamış olan İl Deprem Master Planı’nın hazırlanmasına yönelik çalışmalar yetkililer tarafından acilen başlatılmalıdır" dedi.



Yrd. Doç. Dr. Tün, Eskişehir’de 17 Ocak saat 02:47:37’de 4.3 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkezinin Alınca mevkii olarak belirlendiğini hatırlatarak, bir depremin yerleşim yerlerine olan etkilerini belirleyebilmek için deprem kayıt istasyonlarından deprem anında ölçülen yer sarsıntısı bilgilerinin kullanıldığına dikkat çekti. Tün, “Bu amaçla Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü tarafından Eskişehir kent merkezinin 13 farklı noktasında 24 saat kesintisiz olarak işletilen deprem izleme istasyonları bulunmaktadır. Bu istasyonlar, deprem anında ölçtükleri yer sarsıntısı miktarlarını ilgili kişilere deprem anında göndererek...