27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.



Son 24 satte 4 depremin meydana geldiğini açıklayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi. 

''TÜRKİYE'DEKİ BÜYÜK FAY ZONLARINI RAHATSIZ ETTİ''

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında depremleri değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ersoy Türkiye'nin bire  deprem ülkesi olduğunun altını çizerek , 6 Şubat depremlerinden sonra bu sayılarda artış olduğuna dikkat çekti Ersoya depremlerle ilgili olarak şu idadeleri kullandı: '' Çok da çeşitlilik arz ediyor. Türkiye'nin belli yerine konsantre olmuyor değişik yerlerinden de deprem haberleri geliyor. Bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi 6 Şubat depremi o kadar şiddetli oldu ki Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti. Nitekim bu 4 tane depremde farklı yerlerde.'' dedi. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Malatya depremi için değerlendirme yapan Ersoy bu depremin bir artçı deprem olduğunu ifade etti. Her ne kadar çok şiddetli hissedilmiş olsa da artçı bir deprem diyen Ersoy  ''Bingöl'ün olduğu yer biraz yine kritik. Kuzey Anadolu Fay'ıyla Doğu Anadolu Fay'ının birleştiği yerde. Buralarda deprem bölgeleri.

Antalya Körfezi'nde bir tane deprem var bildiğim kadarıyla 4'ün üzerinde. Orası için bir şey söylemek son derece zor. Çünkü burada deprem tekrarlanma aralıkları çok uzun olabilir.

Bildiğimiz deprem tarihimiz içerisinde Antalya Körfezi'nde ve çevresinde önemli bir yıkım ve büyük bir deprem yok. Ama zaman zaman 4'ü geçen depremler oluyor. O bölgede canlı fayların olduğu muhakkak ama büyük deprem oluşturup oluşturmayacağını bilmiyoruz. '' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

BU DEPREMLERDEN DİĞERLERİNDEN FARKLI!

Sonu olarak Diyarbakır'daki depremi değerlendiren Ersoy bu depremin artçı bir deprem  olmadığını söyledi.  Ersoy Diyarbakır'daki depremin farklı olduğunu şu kelimelerle ifade etti: ''Güneydoğu Anadolu bindirme kuşağı dediğimiz Arabistan'la, biz ona jeolojik anlamda Arap Plakası diyoruz, Anadolu Plakası arasındaki çarpışmanın izi, yaması üzerinde meydana gelen bir deprem. Bu deprem diğerlerinden farklı.'' dedi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Bu depremi 3 depremden ayrı tutan Ersoy, bu bölgenin de 6'nın üzerinde bir deprem oluşturabileceğini 7'ye varmayacağını ama 6'nın üzerinde yıkıcı bir deprem oluşturabilecek bir bölgede olduğunu söyledi.

Hemen akabinde büyük bir deprem olacağını söylemenin doğru olmadığını ama bu depremi diğerlerinden biraz daha ayrı tutmak gerektiğine dikkat çekti.

En büyük tehlike: İstanbul için 7.5 şiddetinde deprem senaryosu!

İstanbul depremi felaketi yaklaşıyor! Uzmanlardan silivri ile gölcük arasında 7'nin üzerinde dehşet veren uyarı!

Beklenen büyük İstanbul depreminde süre kısaldı: Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı! 

 


Geri Dön