18 / 05 / 2024

Mudanya turizm

Mudanya turizm

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Mudanya'da turizm tesisleri 3 katına çıkarılacak!

Kurtuluş Savaşı'nın sonunda imzalanan ateşkes ile adını tarihe yazdıran Mudanya, 2016-2023 yıllarını kapsayan Turizm Master Planı ile turizm işletme belgeli konaklama tesisi sayısını 3 katına, yeme içme tesisi sayısını da 5 katına çıkarmayı planlıyor.

Mudanya'daki taş mektep restore edilecek!

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor.

Mudanya'nın turizm master planı hazırlanıyor!

Mudanya, Güney Marmara’nın turizm merkezi olmaya talip. Güney Marmara’nın turizm merkezi olma hedefiyle yola çıkan Mudanya Belediyesi, 2 üniversite ile birlikte ilçenin turizm master planını hazırlıyor.

Hayri Türkyılmaz: Mudanya turizm kenti olmalı!

İMSİAD, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi. Programda konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Mudanya turizm kenti olmalı" dedi.

Mudanya sahillerinde dönüşüm başladı!

Bursa’nın turizm şehri olması için planlanan çalışmaların ilki olan Mudanya Sahil Düzenleme Projesi’nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı...

Mudanya turizmde marka olacak!

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya'nın turizmde Türkiye'nin ve dünyanın maka kentlerden biri olması yönünde önemli çalışmalara imza atılacağını vurguladı.

Mudanya Mütareke Evi Müzesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle restore edilerek eski ihtişamına kavuşturulan Mudanya Mütareke Evi Müzesi, Mudanya Mütarekesi’nin 92. yıldönümü kutlamaları haftasında yeni yüzüyle ziyarete açıldı.

Recep Altepe: Mudanya'da yapacak çok işimiz var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönem turizm yatırımlarıyla değişimin zirvesine ulaştıracakları Mudanya' nın geliştirilen potansiyeli ile Bursa' nın dünyaya açılan vitrini olacağını söyledi.

Recep Altepe: Mudanya’da değişimin zirvesi yaşanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönem tarihi miras ve turizm yatırımlarıyla değişimin zirvesine ulaştıracakları Mudanya’ nın, Bursa’ nın dünyaya açılan vitrini olacağını söyledi...

Mudanya'daki Ortodoks Kilisesi inanç turizmine açılacak!

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Kumyaka köyünde bulunan ve sahibinden satılık olan dünyanın en eski üçüncü Ortodoks Kilisesi'nin turizme açılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay çözüm arıyor

Dinekli Turizm'in borçları tasfiye edilecek!

Adalet Bakanlığı Konya 6. İflas Müdürlüğü, Dinekli Turizm Seyahat Ticaret A.şž. hakkındaki tasfiyenin şimdilik adi tasfiye şeklinde icra edileceğini duyurdu...

Turizm tesisleri 2010 yılında yüzde 62,9 artış gösterdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli varlıklarından olan kaliteli turizm tesislerinin sayısı her geçen yıl daha da arttığı bildirildi

Mudanya turizm Haberi

Mudanya turizm

Bursa'nın Mudanya ilçesinin Trilye Mahallesi'nde atıl durumdaki asırlık taş mektebin restore edilerek kültür ve turizm merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 28 yıldır kullanılmayan taş mektebin restorasyonuyla ilgili çalışma başlattıklarını bildirdi. Binanın onarımı için gerekli izinleri aldıklarını belirten Türkyılmaz, bu yıl restorasyon için ihaleye çıkılması amacıyla hazırlıklarının sürdüğünü anlattı. Türkyılmaz, bu tarihi binayı ilçe turizminin hizmetine sunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Binanın, restorasyon çalışmalarının ardından zemin katında dükkan ve günübirlik kullanım alanları, üst katında yöresel ve kültürel turizmi destekleyecek fonksiyonlar olacak şekilde, teras katının da müze ve kafe olarak turizm amaçlı kullanılması öngörülüyor." Taş mektep, Trüye'de doğan ve Yunanistan'da eğitim gördükten sonra metropolit olarak Türkiye'ye dönen Chirisostomos tarafından 1909'da yaptırıldı. Dönemin batı mimarisini yansıtan neoklasik tarzda bir...