01 / 05 / 2024

Mudanya turizmde marka olacak!

Mudanya turizmde marka olacak!

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya'nın turizmde Türkiye'nin ve dünyanın maka kentlerden biri olması yönünde önemli çalışmalara imza atılacağını vurguladı.



Mudanya Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısında oy birliğiyle alınan karada, Mudanya'nın turizmde de marka kent olması amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan projelerin de start verildi. Meclis llırizm Komisyonu Başkam Hüseyin Esen, Mudanya'nın Tüıkiye ve dünyada turizmiyle de marka olması amacıyla Turizm Master Planı hazırlanacağı, belirlenen noktalarda Turizm Danışma bürolarının kurulması, Mudanya'nın hava kalitesinin ölçüm çalışmalarının yapılması, Girit Danteli'nin marka patentinin alınarak tescilli bir maka haline getirilmesi, Mudanya Beceri Geliştirme Merkezi Projesi'nin uygulanması, Mudanya'nın turizm röntgeninin çekilerek yol haitasının belirlenmesi gibi projelerin gerçekleştirilerek, Mudanya'nın saklanan ve göz ardı edilen güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılacağını vurguladı. 




JAPONYA'DAN 85 BİN DOLAR 



Hüseyin Esen, turizm master planıyla ilgili bilgi verirken, "Mudanya'mızda ilk defa Mudanya Turizm Master Planı hazırlanacak. Görüşmelerimizi tamamlayıp, uzman kişi ve kuruluşlardan tekliflerimizi alarak incelemelerimizi yapıyoruz. Hazırlıklarımız kısa zaman içinde tamamlanacak ve bir plan ortaya çıkartılacaktır. Bu master planı ayrıca Mudanya'mızın da yol haitası olacaktır" diye konuştu. Mudanya Belediyesi olarak ilklere imza atmaktan gurur duyduklaım vurgulayarak, "Hibe Destekli jelere de önem veriyoruz. Bu kapsamda ilk projemizi hazırladık. Mudanya Kadın Beceri Geliştiıme Merkezi projemiz için Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Çerçevesinde başvuruda bulunduk. Proje tııtaı toplam 132 bin dolar ve bunun 85 bin dolarlık kısmı Japonya Büyükelçiliğimden beklenen hibedir" dedi. 



GİRİT DANTELİ TESCİLLİ MARKA 


İlçede Girit Kültürü içinde yaşatılan 'Girit Danteli'nin bir maka olması için çalışmaların hızlandırıldığını vurgulayan Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, "Mudanya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren kursiyer kadınlarımızın ürettiği Girit Danteli için marka tescil müracaatını yaptık. Bu çalışmalar kapsamında Mudanya Belediyesi olarak 'Girit Danteli' isim hakkı için Tu'ık Patent Enstitüsü'ne Marka Tescil müracaatımızı gerçekleştirdik. Bu değerimizin marka tescilinin yapılmasıyla bundan sonraki çalışmala daha da değer kazanacaktır" diye konuştu. 



TURİZM RÖNTGENİNİ ÇEKECEĞİZ 


Hüseyin Esen, Nisan ayı içinde bir ilke daha imza atacaklarını belirterek, "Mudanya'nın turizm röntgeninin çekilmesi amacıyla önemli bir adım daha attık. 28 Nisan'da Mudanya Belediyesi, MUTOB, TÜRSAB ve Mudanya'daki turizm dinamiklerimizle bir araya gelerek, öncelikle Bursa'daki tur acenteleriyle Mudanya da bir araya geleceğiz. Bir enformasyon turu yaparak, TURSAB ve turizm acentelerinin beklentilerini masaya yatıracağız. Bu toplantıla sonrasında Mudanya'nın Turizm röntgenini çekip, planlamalarımızda^ yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi. 


Gazete Bursa


Geri Dön