05 / 05 / 2024

muğla Botanik Park Bitki Müzesi

muğla Botanik Park Bitki Müzesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Botanik Park- Bitki Müzesi projesini hayata geçiriyor. Müze; Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılacak.

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Edelstaal Group ve Orka Hotels'den Muğla'ya 120 milyon Euro'luk yatırım!

Edelstaal Group ve Orka Hotels, yabancı ortaklıkla Muğla’da tema park ve otellerin de bulunduğu 120 milyon Euro'luk yatırım yapacak...

Muğla Milas'taki 100 yıllık tarihi bina yıkıldı!

Muğla Milas'ta yer alan tescilli tarihi binanın yıkımı gerçekleşti. Arasta Park’ı içerisinde bulunan 100 yıllık tarihi yapı, Milas Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Muğla Yaşam Park Evleri'nde yaşam başladı!

Muğla'nın en akıllı evleri diye anılan Yaşam Park Evleri'nde yaşam başladı. Toplam 7 ayrı bloktan oluşan ve 4 bloğu tamamen tamamlanmış, anahtar teslimi sunulan Yaşam Park Evleri akıllı sistemle inşa edildi.

Muğla arıtma tesisi yıkılacak!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çocuk parkı ve mesire alanı yapılması amacıya terk edilen alana, usulsüz şekilde arıtma tesisi yapıldığı ortaya çıktı. 3 milyon 144 bin TL harcanan tesis için yıkım kararı verildi.

Muğla Çocuk Bilim Parkı'nın açılışı yapıldı!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla’nın ilk Çocuk Bilim Parkı’nın açılışı yapıldı. Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan parkta 44 ayrı farklı deney testi yer alıyor.

Muğla Kışla Parkı halı sahası yenilendi!

Muğla Büyükşehir Belediyesine devredilen Kışla Parkı halı sahada soyunma odalarının temizliği, duş ve tuvaletlerin yenilenmesi, kale direklerinin boyanması, kale filelerinin ve aydınlatma direklerinin de yenilenmesi ile sporseverlerin hizmetine sunuldu.

Muğla Rüya Park AVM açıldı!

Muğla Menteşe ilçesinin yeni Alışveriş Merkezi Rüya Park AVM düzenlenen törenle açıldı. Menteşe ilçesinin yeni Alışveriş Merkezi Rüya Park AVM yerel, ulusal ve uluslararası markaları bünyesinde bulunduruyor.

Muğla BotaniKarya projesi için imzalar atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü BotaniKarya Botanik Bahçesi projesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında sözleşme imzalandı.

Muğla Datça Hükümet Konağı yıkılacak!

Datça'nın en önemli sorunlarının başında gelen hükümet konağı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu hatırlatan Muğla Valisi Amir Çiçek, yıkılma riski bulunan Datça Hükümet Konağı'nın yıkılarak yerinin park ve meydan olacağını açıkladı.

Muğla'da Süleyman Seba Parkı açıldı!

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba adına yaptırılan park ve heykelin açılışını Fikret Orman gerçekleştirdi. Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park ve heykel için açılış töreni düzenlendi.

muğla Botanik Park Bitki Müzesi Haberi

muğla Botanik Park Bitki Müzesi

Marmaris yolu üzerinde bulunan Çamlı Mahallesi ve Çetibeli Mahallesi arasında bulunan arsa üzerine yapılması planlanan Botanik Park ve Bitki Müzesi’nde, 500 tür meyve ve süs bitkisi olması hedefleniyor.


Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan proje ile ilgili yaptığı açıklamada, özellikle ilkokul çağındaki çocukların, düzenlenecek gezilerle doğa-bitki tanıtım turları, uygulama seralarında çocukların kendi tohumlarını ekme, kendi bitkilerini yetiştirme fırsatları olacağını belirtti. Salih Tufan; “Oluşturulacak Botanik Park ile turist ve vatandaşlarımız için doğal bir ortam içinde dinlenme, eğlence alanı oluşturulması ve ziyaretçilerin özellikle okul çağı çocuklarının bitkileri tanıması, doğaya eğilimlerinin arttırılması ve doğa sevgisinin aşılanması en büyük hedeflerimizden birisi. Parkımızın içinde tırmanış parkurları, ağaçlar üzerinde ip parkurları gibi eğlence alanları da olacak. Ayrıca oluşturulacak yöresel standlar ve alanlar ile özellikle yabancı turistlere...