05 / 05 / 2024

Muğla Çeşmeköy Camii restorasyon

Muğla Çeşmeköy Camii restorasyon

Muğla Datça Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

Muğla Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe'deki imara aykırı yapıları yıkıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Muğla Menteşe'de kırsala yönelik konut tip projesine 210 başvuru!

Muğla Menteşe Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan tip proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı.

Muğla için korkutan uyarı: 574 yapı riskli!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da 2017 yılından bu yana yürütülen çalışmalarda 286 binanın riskli olduğu bilgisini açıkladı. Alban, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, “Muğla deprem bölgesi, insanlar beton tabutlar içerisinde yaşıyor. Tehlikenin farkında mısınız?” diye sordu.

Muğla Büyükşehir'den Menteşe Arasta’ya 2.1 milyar TL'lik tarihi dokunuş!

Muğla arasta bölgesinde bulunan tarihi Yağ Hali yeniden canlanıyor. Yüzde 51’lik kısmı tamamlanan Yağ Halinde taş duvar örüm işleri tamamlanırken, bodrum katta seramik döşemesi, kapı montajı ve badana işlemleri de tamamlandı.

Muğla Çeşmeköy Camii restorasyon Haberi

Muğla Çeşmeköy Camii restorasyon


Osmanlı döneminde inşa edilen, Türk sanatında, özellikle cami mimarisinde eşine az rastlanan ve günümüzde kullanılmayan Çeşmeköy Camii için restorasyon çalışmaları başladı. Rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan caminin restorasyon uygulaması Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldı. Ayrıca çevre düzenlemesi ile özgün görünümüne kavuşacak olan caminin ibadethane olarak tekrar işlevini sürdürmesi hedefleniyor.

Tarihi Kentler Birliği’nin her yıl düzenlediği özendirme yarışmasında; Milas Pinarköy Camii ve Bozüyük Cemil Toksöz Konağı ile birlikte “2015 Yılı Proje Dalında Başarı Ödülü”ne layık görülen proje ile yapılacak olan çalışmaların 150 günde tamamlanması planlanıyor.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Datça Cumalı Mahallesi’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon işlemleri başladı. Ödüllü bir proje ile cami ve içinde bulunduğu mezarlık alanını...