19 / 05 / 2024

muğla deniz kirleten fabrikanın cezası kaç para

muğla deniz kirleten fabrikanın cezası kaç para

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde çevre kirliliğine sebep olan işletmelere toplam 3 milyon 950 bin 975 liralık cezai işlem uygulandığı bildirildi....

Deniz GYO Muğla Ortaca'dan 23 milyon TL'ye arsa aldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Ortaca'dan 23 milyon TL'ye arsa aldı. Söz konusu arsanın yüz ölçümü 2 bin 761,23 metrekare.

Muğla Patlangıç-Ölüdeniz Caddesi yenileniyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’ye yakışan kent imajı ve kimliğini güçlendirmek, vatandaşların güvenli kullanabilecekleri, kesintisiz yaya akışını sağlayan, ortak alanların erişilebilirliğini kolaylaştıran projesi ile Patlangıç –Ölüdeniz Caddesi’nin yenileme çalışmalarına başladı.

Muğla Marina projesinin ÇED süreci başlatıldı!

Muğla Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marina projesi için, ÇED süreci başlatıldı. Konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ''150 yatlık marina için çok ciddi bir deniz dolgusu ve dalgakıranlar gerekiyormuş'' dedi.

Muğla'daki hizmet binaları hizmete girdi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bodrum Bitez, Fethiye Ölüdeniz ve Marmaris Armutalan’da bulunan hizmet binalarının bakım ve onarımlarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Muğla Aya Nikola Adası turizme kazandırılıyor!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Ölüdeniz koylarında bulunan Aya Nikola Adası turizme kazandırılıyor. Adada incelemelerde bulunan Vali Amir Çiçek, "bu ören yeri, Hristiyan âleminin Kudüs'e giderken uğradığı yerlerin başında geliyor" dedi.

Muğla Port Kazıklı ulaşım!

Muğla Port Kazıklı ulaşım bilgilerine göre proje Milas Merkeze 15 kilometre, İzmir-Bodrum anayoluna 6 kilometre,Bodrum Havaalanı'na 37 kilometre, Didim’e 26 kilometre, Akbük’e 8 Kilometre, Bodrum merkeze 20 deniz mili kadar uzaklıkta yükseliyor.

Yüzlerce bilim adamı Caretta Carettalar için Muğla'da bir araya geliyor!

Caretta Carettalar için 80 ülkeden yüzlerce bilim adamı Muğla Dalaman'a geliyor. 19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 35. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Korunması Sempozyumu’nda deniz kaplumbağalarının biyolojisi, ekolojisi, dağı

Muğla'da sıcak hava turistleri çekiyor!

Hava sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Muğla'da turistler deniz kenarlarında yoğunluk oluşturdu. Yerli ve yabancı turistler, Muğla'nın Ula ilçesindeki Akyaka, Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluğa neden oldu.

Turistler Muğla'da 10 milyon lira harcadı!

Muğla'da geride kalan turizm mevsiminde 100 bin kişinin paraşütle uçtuğu, 70 bin kişinin de dalgıç tekneleriyle Muğla 'da deniz dibindeki güzellikleri görme fırsatı bulduğu açıklandı.

Muğla’da 239 koydan 41’i yok oldu!

Muğla'daki 239 koydan 41'nin yok olduğu, 94'ünün de yok olma riski altında bulunduğu belirtildi. Sadece Gökova Körfezi'nin bir kısmının bakir kaldığı Muğla'da, deniz habitatı da zarar görürken, en ağır darbeyi Bodrum'un aldığı açıklandı

Muğla'da plajlar doldu!

Yerli ve yabancı turistler, hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Muğla'nın Ula ilçesindeki Akyaka, Akçapınar, Çınar ve Turnalı sahillerinde yoğunluğa neden oldu.

Muğla'da vatandaşlar ve turistler deniz kenarlarına akın etti!

Hava sıcaklığının 30 derece ölçüldüğü Muğla ve ilçelerinde, vatandaşlar ve turistler deniz kenarlarına akın etti. Muğla ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar ve turistler plajlarda serinlemeye çalıştı.

Muğla ve İzmir'in Özel Çevre Koruma Bölgeleri için planlar masaya yatırıldı!

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Muğla ve İzmir’de yapılan Yerel Çalışma Grubu Toplantıları’nda, ÖÇK Bölgeleri’nin Yönetim ve Eylem Planları gözden geçirildi...

muğla deniz kirleten fabrikanın cezası kaç para Haberi

muğla deniz kirleten fabrikanın cezası kaç para


Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde çevre kirliliğine sebep olan işletmelere toplam 3 milyon 950 bin 975 liralık cezai işlem uygulandığı bildirildi. Denetimlerde en yüksek ceza 3 milyon 137 bin 189 lirayla denizi kirleten işletmelere kesilirken onu 786 bin lirayla gürültü kirliliği, 27 bin 786 lirayla egzoz emisyon pulu olmayan arabalar takip etti.


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Türkiye sıralamasında en fazla ceza kesilen iller arasında Muğla'nın ikinci olduğunu söyledi. Eğlence mekânlarını yaz sezonunda mercek altına aldıklarını, denetimlerde gürültü yapan işletmelere yüksek miktarlarda idari para cezası uygulandığını ifade etti. Uğur, "Gürültü denetimleri, ekiplerimiz tarafından akşam 19.00'dan başlayıp sabah 07.00'ye kadar devam ediyor. Denetimlerde gürültü seviyesini ölçen aletlerle gezen arkadaşlarımız, mekânlara toplam...