03 / 05 / 2024

Turistler Muğla'da 10 milyon lira harcadı!

Turistler Muğla'da 10 milyon lira harcadı!

Muğla'da geride kalan turizm mevsiminde 100 bin kişinin paraşütle uçtuğu, 70 bin kişinin de dalgıç tekneleriyle Muğla 'da deniz dibindeki güzellikleri görme fırsatı bulduğu açıklandı.




Muğla'da geride kalan turizm mevsiminde 100 bin kişinin paraşütle uçtuğu, 70 bin kişinin de dalgıç tekneleriyle Muğla'da deniz dibindeki güzellikleri görme fırsatı bulduğu açıklandı. Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik, 2014 turizm mevsiminde turistlerin deniz, kum, güneş dışındaki alanlara da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. İl genelinde turizmi çeşitlendirmek için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çelik, 2014 yazında yaklaşık 100 bin kişinin yamaç paraşütü ile bölgenin birçok güzelliğini havadan izlediğini, 70 bin kişinin de dalış okulu tekneleriyle dalış noktalarından mavi suların altındaki güzellikleri gördüklerini söyledi. 


Turlar kazandırıyor

Dalış turları daha çok kazandırıyor. Muğla'nın Bodrum, Datça, Fethiye ve Marmaris'te çok sayıda dalış noktası bulunuyor. Dalış teknesiyle denize açılanlar, dalış öğretmenleri eşliğinde 2 defada 2 saat su altında kalıyor ve 60 lira ücret ödüyor. Muğla'nın dalışlardan yılda kazancı 4 milyon lira civarında. Birçok dalış teknesi kış aylarında karaya çekilirken, Marmaris'te kış aylarında da hizmet veren tekneler var.

Muğla'da paraşütün en yaygın olduğu bölge ise Fethiye Babadağ. Babadağ'dan paraşütle, 20 lira karşılığında uçuluyor ve uçuş süresi 25 dakika. Fethiye'nin paraşüt uçuşlarından yaz aylarındaki kazancı yaklaşık 2 milyon lira civarında... Uçuş ve dalışlarda ulaşım, fotoğraf çektirme ve diğer harcamalarla gelir 2 katına yaklaşıyor.

Muğla Gökova'daki Sakartepe'de açılan paraşüt pistinin de önümüzdeki yıllarda bu alandaki ekonomiye önemli katkı sağlaması bekleniyor.




Yeni Asır


Geri Dön