18 / 05 / 2024

Muğla enerji üretimi 2015

Muğla enerji üretimi 2015

Rüzgar enerjisi santralı (RES) ve hidroelektrik santralları (HES) için önemli bir merkez haline gelen Muğla'da güneş enerjisi santralı (GES) konusunda Türkiye'nin en uygun alanlarına sahip olduğu açıklandı.

Antalya ve Muğla Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya İli, Elmalı İlçesi, Muğla İli, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri sınırları içerisinde Elektrik Enerji İletim Hattı tesisinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Muğla Port Kazıklı'da inşaat çalışmaları yakında başlayacak! Yeni proje!

Protek Proje'den Ado Enerji'ye geçen Muğla Port Kazıklı projesi otel, konut ve de marinadan meydana gelecek. Projede inşaat çalışmalarının onayla birlikte yakında başlaması planlanıyor.

GEKA'dan Aydın, Denizli ve Muğla'ya yenilenebilir enerji sağlanacak!

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Aydın, Denizli, Muğla'yı kapsayan bölgede yenilenebilir enerji projelerine 100 bin lira ile 600 bin lira arasında değişen destekler sağlayacak.

Muğla Fatma RES için imar planı askıya çıktı!

Muğla Menteşe İlçesi, Yılanlı Mevkiinde yapılacak olan Fatma Rüzgar Enerji Santrali Amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bugün askıya çıktı....

Muğla enerji üretiminde lider!

Rüzgar enerjisi santralı (RES) ve hidroelektrik santralları (HES) için önemli bir merkez haline gelen Muğla'da güneş enerjisi santralı (GES) konusunda Türkiye'nin en uygun alanlarına sahip olduğu açıklandı.

Muğla’nın çevre koruma projeleri Fransa’da tanıtıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, her yıl iklim değişikliği politikaları ve yaklaşımları üzerine Fransa’da düzenlenen ‘Bölgesel İklim Enerji Planları’ konferansına katıldı.

Muğla'da kiralık kavun-karpuz tarlası!

Muğla Dalaman'da 1247 dekar arazi, kavun, karpuz, ıspanak, marul ve patates üretimi yapmak üzere 4 parti halinde ihale edilecek. Muğla Dalaman'daki bin 247 dekarlık tarım arazisi kiraya verilecek.

Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da kaçak yapılaşma önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da yaşanan kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek...

Tarihi Kentler Birliği Muğla'da toplandı!

Tarihi Kentler Birliği tarafından "Görkemli Bir Geçmişten Bugüne Tarihi Bir Kent Kurgulanırken Muğla Örneği' konulu güz dönemi eğitimi programı düzenlendi. Gün boyu süren eğitimde, geleceğe taşımayı hedefleyen çalışmalar anlatıldı...

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Muğla'daki gayrimenkulü kiraya verecek!

TTA Gayrimenkul Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Muğla İli, Fethiye İlçesi, Göcek Mahallesi 'nde yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek, ihale 6 Kasım 2013 tarihinde saat 10:30 'da gerçekleştirilecek...

Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmemesi için yürüyüş yapıldı!

Muğla'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki 3 termik santralinin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara’ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisi, Aydın'da eylem yaptı...

Muğla Akyaka'da sazlık alanda çıkan yangın söndürülemiyor!

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki sazlıklarda çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayılıyor. Yaklaşık 500 dönüm sazlık alanda etkili olan yangın nedeniyle beldenin üstü dumanlarla kaplandı...

Mustafa Hakan Güvençer: Muğla’nın marka kent olması için düğmeye bastık!

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Proje kapsamında, logo oluşturulması, tanıtım ve belgesel filmi, tanıtıcı yayın, fotoğraf çekimleri, özgün müzik yapımı, bilbord, afiş, saha araştırması çalışmalar yürütülmekte” dedi.

Muğla enerji üretimi 2015 Haberi

Muğla enerji üretimi 2015


Rüzgar enerjisi santralı (RES) ve hidroelektrik santralları (HES) için önemli bir merkez haline gelen Muğla'da güneş enerjisi santralı (GES) konusunda Türkiye'nin en uygun alanlarına sahip olduğu açıklandı. Türkiye genelinde 2 bin 640 saat olan güneşlenme süresi, Muğla'da 3 bin 43 saat olarak ölçüldü. Yine Muğla, Türkiye'nin en uzun kıyısına sahip olurken, Akdeniz ve Ege'nin kesişme noktası olması nedeniyle kıyıya paralel yüksek tepelerin yaz-kış rüzgarlı olması yenilenebilir enerji üreticilerinin odak noktası haline geldi. Datça kıyı şeridinde bulunan 36 adet rüzgar enerjisi türbininin yanı sıra Milas Turguttepe'de 12 adet türbin bulunuyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Bodrum, Milas ve Datça'da lisans verilen toplam sekiz RES projesi bulunuyor.


Datça'nın RES'leri

Datça Rüzgar Enerji Santralı'nda bulunan 28 tane 800 ve sekiz tane 900 kW'lık...