05 / 05 / 2024

Muğla Marmaris kaçak yapı yıkımları

Muğla Marmaris kaçak yapı yıkımları

Muğla Marmaris'te Turistik İçmeler Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği iddia edilen büfeler belediye ekiplerinin çalışmalarıyla yıkıldı.

Muğla Marmaris'te 4.3 büyüklüğünde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından paylaşılan detaylara göre Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Son Dakika Muğla Marmaris'te korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Muğla'nın Marmaris ilçesinde deprem oldu. Saat 18:45'te gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...

5 soruda TOKİ Muğla sosyal konut projesi 2022!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Peki, TOKİ Muğla'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Muğla'nın hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

Şahan Gökbakar'ın Muğla'daki villası inceleniyor!

Muğla Marmaris'te komedyen Şahan Gökbakar'a ait olduğu düşünülen villa ve iskele için inceleme başlatıldı.

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

Muğla Akbük Koyu'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Menteşe ilçesi Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıların yıkımı hız kesmeden devam ediyor. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Muğla'daki kaçak yapılar mercek altına alındı!

Muğla'da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda, villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapılarla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Muğla'da Kıyı Kenar Kanunu'na aykırı ve kaçak yapılar yıkılacak!

Muğla Valisi Orhan Tavlı yaptığı açıklamada, "Muğla’da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadelemiz kesintisiz devam edecek." dedi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Muğla Marmaris kaçak yapı yıkımları Haberi

Muğla Marmaris kaçak yapı yıkımları

Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü ekipleri, turizm sezonu öncesi kaçak olduğunu belirlediği işletmeleri yıkmaya devam ediyor. Dün, öğle saatlerinde, uzun yıllardır kent merkezine 11 kilometre mesafedeki turistik İçmeler Mahallesi’nin kuş bakışı manzaranın seyredildiği ve turistler ile vatandaşların olmazsa olmazları arasında yer alan bir büfe, kaçak olduğu iddiasıyla belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye ekipleri, bir ay içinde toplam 6 büfeyi kaçak olduğu iddiasıyla yıktı.


Marmaris Belediye ekipleri, karayolunu trafiğe kapattı. Ardından büfede bulunan eşyalar dışarı çıkartıldı. Dört kepçe darbesiyle büfe yıkıldı. Çıkan moloz ve atıklar belediye temizlik ekipleri tarafından temizlenerek kamyonlarla atık tesisine götürüldü. İşletme yetkilisinin bulunmadığı yıkımlarda çalışanlar gözyaşı döktü.


Yapılan yıkımlar hakkında yazılı açıklama yapan Marmaris Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanılmadan önce İçmeler Belediyesi tarafından...