10 / 05 / 2024

muğla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

muğla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

Restorasyon çalışması tamamlanan Muğla Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak 'ta yer alan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 'ne devredildi.

Gülşen, Barselona'dan ev satın aldı: 500 bin dolarlık dev yatırım

Ozan Çolakoğlu'yla mutlu bir evlilik sürdüren Gülşen sahneden kazandığını gayrimenkule yatırıyor. Güzel şarkıcının son olarak eşi Ozan Çolakoğlu ve oğlu Azur'la sık sık gittiği Barselona'dan ev aldığı konuşuluyor. İşte Gülşen'in 500 bin dolarlık yatırımı...

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş yerleri için geri sayım başladı. Peki, YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

İş yeri kira artış oranları Meclis'te! Yüzde 30'la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iş yeri kiraları için bir kanun teklifi sundu. Bu kapsamda, iş yeri kiralarının sabitlenmesi öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Miras tapu bozulur mu?

Tapu işlemlerine dair bazı hususlar merak ediliyor. Özellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller için. Bu konu nezdinde “Miras tapu bozulur mu?” sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu?

TOKİ İstanbul arsalarının nerede olduğu merak ediliyor. Bu yüzden TOKİ İstanbul arsaları nerede? TOKİ arsa başvurusu e-devletten yapılıyor mu? soruları sıklıkla soruluyor. İşte detaylar!

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

BM ve IMF açıklamalarından sonra ABD Merkez Bankası hakkında "Fed'in faiz artırımlarının sonu mu geliyor?" söylentileri yayılmaya başladı ancak Atlanta Fed Başkanı Bostic, 2023 yılında faiz indirimi beklenmemesi gerektiğini, uygulanan politikadan dönüşün o kadar hızlı olmayacağını söyledi.

TOGG ne zaman yollara çıkacak? TOGG fiyatı belli oldu mu?

TOGG ne zaman yollara çıkacak? TOGG fiyatı belli oldu mu? soruları sıkça sorulmaya başlandı. İşte yeni gelişmeler!

11 yıl sonra bir ilk! Dünyayı yakından ilgilendiren flaş karar

Avrupa Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde yüzde 0,5'e yükseltti. Mevduat faizi de 50 paz puan artışla sıfıra düştü. Banka böylece faizde 11 yıl sonra yukarı yönlü adım geldi.

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Asgari ücretle çalışanların geçimlerinin iyice zorlaştığı bugünlerde İŞKUR sınav şartı aramadan aylık 8 bin 850 maaşla alınacak personellere ilişkin resmi duyurusunu yaptı. İŞKUR üzerinden alınan başvurulardan sonra uygun işlere yönlendirilen adaylara anında işbaşı yaptırılıyor. İşte detaylar...

Türkiye ekonomisiyle ilgili şaşkına çeviren 'altın' iddiası: Para yerine geçecek

Türkiye'de son dönemde yaşanan döviz ihtiyacına aranan çare bulundu mu? Piyasalardaki sıkışıklık altınla mı çözülecek atılan imzaların perde arkasında ne var? Ekonomi uzmanlarının yaptığı durum değerlendirmesi ilginç gelişmelerin arefesinde olduğumuza işaret ediyor.

Erken emeklilik şartları değişiyor mu? Erken emeklilikte yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Erken emeklilik milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışan kadın için doğum borçlanması, erkekler için ise askerlik borçlanması ile erken emeklilik imkanı sağlanması mümkündür. Peki erken emeklilik şartları değişiyor mu, yaş sınırı ve prim gün sayısı nasıl olacak?

Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu mu? Mayıs ayı kira artışı ne kadar olacak?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kira artış oranının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara TÜİK tarafından açıklanan oranda zam yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

muğla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Haberi

muğla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi


 Restorasyon çalışması tamamlanan Sekibaşı Mahallesi Hamamönü Sokak'ta bulunan 150 yıllık tarihi yapı restorasyonu tamamlanarak protokol ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredildi. Tarihi bina, Prof.  Dr. Güner Gürsel, Serpil Erbaş ve Sevinç Günizi kardeşler tarafından ilk olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devredilmişti. Üniversitenin ödenek yetersizliği nedeniyle restorasyon çalışmalarına başlayamamış, bunun üzerine bina İl Özel İdare Müdürlüğü'ne devredilmişti. 2008 yılında başlayan serüvenin sonunda tarihi bina Muğla Valiliği İJ Özel İdare Müdürlüğü tarafından restore edilerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne 'Sanat Evi' olarak kullanılmak üzere protokolle devredildi. Muğla'nın ilk kiremitli ve çift cumbalı evinin Muğla Valiliğinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne devri için gerçekleştirilen protokol törenine Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Yusuf...