14 / 05 / 2024

muğla üniversitesi fakülte

muğla üniversitesi fakülte

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesine üç Fakülte ve bir Yüksekokul açılmasına yönelik Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararının ardından Bakanlar Kurulu da bu kararı onaylayarak Muğla 3 yeni Fakülte ve bir de 4 yıllık Yüksekokulu kazandı.

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte kurulması kararı TBMM'de!

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör ataması ve üniversiteye iki yeni fakülte kurulması kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İskenderun Teknik Üniversitesi’ne yeni fakülte müjdesi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İskenderun Teknik Üniversitesi’ne fakülte yaptırmak için kolları sıvadı. İSTE bünyesinde yeni bir Fakülte binası yapımı için imzalar atıldı.

İstanbul Üniversitesi'nin fakülte binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'de!

İstanbul Üniversitesi Beyazıt ve Çapa yerleşkesindeki bazı fakülte binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Muğla'da öğrenciler yüksek kira fiyatlarına karşı sokakta!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin yer aldığı Kötekli Mahallesi'nde kira fiyatlarının yüksek olmasını protesto etti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte inşaatı ihalesi yarın!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası İle Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte inşaatı ihalesi 28 Ağustos'ta!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası İle Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi Binası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 28 Ağustos 2018 tarihinde saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Ordu Üniversitesi'ne yeni fakülte!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa’da Ordu Üniversitesi bünyesinde fakülte açmak için harekete geçtiklerini belirtti. Hazineye geçen hastane binasının üniversiteye kazandırılması planlanıyor.

İzmir Bergama'ya 4 yıllık fakülte kurulması talebi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu ziyareti sırasında Bergama’ya 4 yıllık fakülte kurulması isteğinde bulunuldu.

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Meslek Odaları bir araya gelerek, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde yapılması planlanan Mimarlık Fakültesi'nin merkezde olması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.

Muğla Köyceğiz'e yeni fakülte ve yüksek okul geliyor!

Muğla Köyceğiz Toparlar Mahallesindeki TOKİ alanında fakülte ve yüksek okul yapımı için anlaşma sağlandı. Belediye Başkanı Kamil Ceylan yerleşke için 6 milyon lira yatırım yapılacağını açıkladı.

muğla üniversitesi fakülte Haberi

muğla üniversitesi fakülte

Bakanlar Kurulu’nun 24 Mayıs 2015 tarih ve 2015/7723 sayısı kararname ile Muğla’da Milas ilçesinde Milas Veterinerlik Fakültesi, Fethiye’de Fethiye Tarım Bilimleri Fakültesi, Menteşe’deki Sağlık Yüksek Okulu kapatılarak yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Muğla’nın yeni ilçesi Seydikemer ilçesine de 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açıldı. Seydikemer ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı ilk Yüksekokul açılırken, Milas ve Fethiye’de ikinci fakülteler açıldı.

Daha önce 15 olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Fakülte sayısı yeni açılan Fakülteler ile birlikte 18’e ulaştı. Yeni açılan Fakülte ve Yüksekokullara Dekan ve Müdür atamaları ile öğretim üyeleri atamalarının önümüzdeki süreçte atamalarının yapılacağı açıklanırken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, “Muğla’mıza üç fakülte ve bir Yüksek okul daha kazandırdık. Açılan Fakülte ve Yüksekokullar ilimizin gerçekten ihtiyacı olan...