06 / 05 / 2024

Muğla yabancı turist

Muğla yabancı turist

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Muğla'nın bu yılki turizm sezonunu yabancı ziyaretçide yüzde 6 düşüş, yerli turistte ise yüzde 17'lik artışla kapattığını bildirdi.

Ege'de konut satışlarının şampiyonu Muğla oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu’ndaki değişiklik yabancı alıcıyı harekete geçirdi. Ege Bölgesi'nde yabancıya konut satışının şampiyonu Muğla oldu.

Edelstaal Group ve Orka Hotels'den Muğla'ya 120 milyon Euro'luk yatırım!

Edelstaal Group ve Orka Hotels, yabancı ortaklıkla Muğla’da tema park ve otellerin de bulunduğu 120 milyon Euro'luk yatırım yapacak...

Aralık ayında Muğla'da yabancılara konut satışı yapılamadı!

TÜİK 2015 Aralık Konut Satış İstatistiklerine göre Muğla’da Aralık ayında bin 789 konut satışı gerçekleşti. Ayrıca Aralık ayında Muğla’da yabancılara hiç konut satışı yapılmazken yabancılara Türkiye genelinde bin 844 konut satışı yapıldı.

Yabancılar konutta en çok Muğla'yı tercih ediyor!

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, yaptığı açıklamada, Muğla'nın yabancıların mülk edinme ve kiralamada en çok ilgi gösterdiği yerlerden olduğunu söyledi.

Muğla'da ekim ayında yabancılara 102 konut satıldı!

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ'ın verdiği bilgiler doğrultusunda Muğla'da yabancılara 2015 Ekim ayında 102 konut satışı yapıldı.

Muğla'da yabancı turist sayısı düştü!

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Muğla'nın bu yılki turizm sezonunu yabancı ziyaretçide yüzde 6 düşüş, yerli turistte ise yüzde 17'lik artışla kapattığını bildirdi.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 5 azaldı!

İstanbul ve Antalya'dan sonra Türkiye'nin en fazla turist ağırlayan ili Muğla'ya 7 ayda 1 milyon 653 bin 47 turist giriş yaptı. Geçen yıl aynı dönemde Muğla'ya 1 milyon 745 bin 989 turist girişi olmuştu.

Muğla Akyaka sahiline yerli turist akını!

Hava sıcaklığının mevsim normallerine döndüğü Muğla’da, vatandaşlar hafta sonunda sahillere akın etti. Muğla’nın Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka sahilinde şezlong koyacak yer kalmazken, vatandaşlar denizin keyfini çıkardı.

Muğla yerli ve yabancı 100 bin turiste ev sahipliği yapıyor!

Bin 484 kilometre ile Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip şehri olan Muğla, yerli ve yabancı 100 bin civarındaki turistin tatil hayallerine ev sahipliği yapıyor.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 20 arttı!

MUĞLA (AA) Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, bölgeye gelen turist sayısında bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yaşanan yüzde 20'lik artışın, turizm sezonu için kendilerini umutlandırdığını bildirdi.

Muğla her yıl 3 milyondan fazla turist ağırlıyor!

Tarihi ve kültürel özellikler dolayısıyla "Yeryüzü cenneti" olarak adlandırılan, her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla,dünyanın farklı yerlerinden gelenlere güzel bir tatil yapma olanağı sağlıyor.

Yabancı turist sayısı 37 milyona ulaştı!

Türkiye'ye geçen yıl gelen yabancı turist sayısı yüzde 5.5 artışla 36.8 milyon kişi oldu. Almanya 5.2 milyonla yine başı çekti. İran'dan gelen turist sayısı ise yüzde 33 arttı. Ziyaretçi sayısı azalan ülkeler ise Norveç ve Ukrayna oldu.

Muğla'da turist sayısı yüzde 2 arttı!

Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerine sahip Muğla 'da, 2014 yılında, bir önceki yıla göre gelen turist sayısında yüzde 2 artış yaşandı.

Muğla yabancı turist Haberi

Muğla yabancı turist

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Muğla'nın bu yılki turizm sezonunu yabancı ziyaretçide yüzde 6 düşüş, yerli turistte ise yüzde 17'lik artışla kapattığını bildirdi.


Torunoğulları, FETOB'un sezon sonu değerlendirme toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'da rublenin dolar ve avro karşısındaki zayıflığı nedeniyle ülke turizmine negatif yansımasının olacağını, geçen yıl tahmin ettiklerini söyledi.


Bu yıl beklenen düşüşün gerçekleştiğini ve Rusya'daki durumun devam ettiğini kaydeden Torunoğulları, 2016 sezonunda da aynı durumun yansımasını beklediklerini anlattı.


Türkiye'nin Rusya pazarı dışında tutulduğunda ortalama yüzde 10'luk bir düşüşle tamamladığını ifade eden Torunoğulları, "2014'te 3 milyon 300 bin yabancı misafir Muğla'ya gelmiş. Bu rakam 2015 yılında da 3 milyon 100 bin olarak görülüyor. Böyle bakıldığında bölge için yüzde 6'lık bir düşüş söz...