14 / 05 / 2024

muğla yüksekokul bölümleri

muğla yüksekokul bölümleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesine üç Fakülte ve bir Yüksekokul açılmasına yönelik Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararının ardından Bakanlar Kurulu da bu kararı onaylayarak Muğla 3 yeni Fakülte ve bir de 4 yıllık Yüksekokulu kazandı.

Muğla'da 17 yıl önce küle dönen 25 bin metrekarelik orman arazisine lüks konutlar yapılıyor!

15 Temmuz 2007 tarihinde Muğla Milas’a bağlı Meşelik Mahallesi’ndeki kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alan küle dönmüştü. Toplam 25 bin metrekarelik orman arazisine şu günlerde otel ve konut yapımına başlandı.

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

Muğla’dan arazi almak isteyenlere müjde! Arazi satışı yapılacak!  

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Muğla merkezde yer alan bir araziyi satacağını açıkladı. Açık artırma usulüyle satılacak arazi için 23 Ocak 2024’te ihale düzenlenecek.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Muğla Belediyesi'nden büyük fırsat! O ilçede 14 arsa ve arazi satacak!

Muğla İli Ula Belediye Başkanlığı, Muğla Ula'da 14 adet arsa ve arazi satacak. Söz konusu ihale 30 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Muğla'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Bodrum ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31450 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı mecliste!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. CHP'li Aytekin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı TBMM'de!

Emlak ve emlak yönetimi bölümü mezunlarının istihdamı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Beyaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020'de kiralık konut fiyat artışında Muğla lider!

Hürriyet Emlak 2020 Endeksi'ne göre, kiralık konutlarda fiyat artışı yüzde 68,42 ile en çok Muğla’da kaydedildi. Muğla’yı yüzde 37,50 ile Denizli, yüzde 35,71 ile İzmir ve yüzde 28,57 ile Hatay izledi. Endeks'e göre, pandemi büyükşehirlerden göç edilmesine neden oldu.

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Muğla Bodrum'daki sit arazisi Katarlılara satılacak iddiası!

Muğla Bodrum'a bağlı Ortakent Mahallesi’nde daha önceden 3. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescillenen, fakat pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1.1 milyon metrekarelik arazinin Katarlılara satılacağı iddia edildi.

Muğla'da 51 kamu lojmanı 11.8 milyon TL'ye satılıyor!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı Menteşe Emlak Müdürlüğü tarafından 51 adet kamu lojmanı 11 milyon 825 bin TL'ye satılıyor.

muğla yüksekokul bölümleri Haberi

muğla yüksekokul bölümleri

Bakanlar Kurulu’nun 24 Mayıs 2015 tarih ve 2015/7723 sayısı kararname ile Muğla’da Milas ilçesinde Milas Veterinerlik Fakültesi, Fethiye’de Fethiye Tarım Bilimleri Fakültesi, Menteşe’deki Sağlık Yüksek Okulu kapatılarak yerine Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Muğla’nın yeni ilçesi Seydikemer ilçesine de 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açıldı. Seydikemer ilçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bağlı ilk Yüksekokul açılırken, Milas ve Fethiye’de ikinci fakülteler açıldı.

Daha önce 15 olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Fakülte sayısı yeni açılan Fakülteler ile birlikte 18’e ulaştı. Yeni açılan Fakülte ve Yüksekokullara Dekan ve Müdür atamaları ile öğretim üyeleri atamalarının önümüzdeki süreçte atamalarının yapılacağı açıklanırken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, “Muğla’mıza üç fakülte ve bir Yüksek okul daha kazandırdık. Açılan Fakülte ve Yüksekokullar ilimizin gerçekten ihtiyacı olan...