07 / 05 / 2024

Muğlada 2bye tepki

Muğlada 2bye tepki

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

'Dolar alın diyen' uzmanlara ünlü ekonomistten tepki! Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

Dolar kuru Türk Lirası karşısında 1 Haziran’dan 5 Mart’a, yaklaşık 9 aylık süreçte yüzde 52 artış gösterdi. Uzmanlar yatırımcılar için dolar alın uyarısında bulunurken, ünlü ekonomistten tepki geldi; Yok mu dolar dışında önereceğiniz bir ürün?

TOKİ'nin Muğla'daki zeytinliği satışa çıkarmasına tepki!

Muğla Köyceğiz'deki bağlı Toparlar Mahallesi’nde yer alan yaklaşık 1 milyon 106 bin metrekarelik alanın açık artırma ile satışa sunulmasına köylülerden tepki geldi.

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

Muğla İnceburun Koyu'ndaki kaçak inşaata tepki!

Muğla'nın Fethiye ilçesi İnceburun Koyu'nda bir araya gelen çevreci ve denizciler, kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini açıklayarak, tepki gösterdi. 

Süleyman Girgin'den Muğla Cennet Koyu'na yapılması planlanan projeye tepki!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cengiz Holding’in Cennet Koyu için inşa etmeyi planladığı projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu. Girgin, “Halk bu projenin hiçbir yerinde yok. Ne belediyeye soruluyor, ne de vatandaşa. Bu proje iptal edilmedir” diye konuştu.

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

Bodrum’da yapılacak liman projesine tepki!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Turgutreis Mahallesi'ndeki Günbatımı plajına Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca yapılacak dört katlı bina ve liman projesine çevreciler tepki gösterdi...

Muğla'da arazi davası protestosu!

Muğla Marmaris'e bağlı üç mahallenin sakinleri, yıllardır süren arazi davalarında aleyhlerine verilen karara tepki gösterdi...

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Muğla Çevre Platformu'ndan kıyıların imara açılmasına tepki!

Muğla kıyılarındaki 12 bin 500 dönümlük SİT alanı imara açıldı. Turizm yatırımlarına açılan alan için Muğla Çevre Platformu'ndan itiraz geldi.

İzmir Bayındır Kani Bey Parkı düzenleme çalışmalarına tepki!

Bayındır Kani Bey Parkı’nın beton yığını haline getirildiğini söyleyen AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Demirezen, “Ağaçlar katlediliyor diye bağıranlar, buradaki katliamı görmüyor mu?” dedi

Muğla Pina yarımadasında yapılan otele CHP'den tepki geldi!

Muğla'nın Güllük Körfezi'nde yer alan Pina yarımadasındaki otel inşaatı devam ederken, bölgede ağaçlandırma yerine turistik tesis yapılmasına CHP'den tepki geldi.

Muğlada 2bye tepki Haberi

Muğlada 2bye tepki


Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı.


Gökbel Mahallesi Kızılcapınar mevkisinde toplanan vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.


Grup adına açıklama yapan Hakverdi Kılıçarslan, daha önce köy statüsünde bulunan Gökbel'in, büyükşehir yasasından sonra mahalle olduğunu hatırlatarak, mahallenin yüzde 90'ının 2B kapsamında olduğunu söyledi.


Kılıçarslan, belirlenen rayiç bedellerinin çok yüksek olduğunu savunarak, 5 ila 150 lira arasındaki bedelleri hak sahibi olan köylülerin almasının imkansız olduğunu ifade etti.


Fiyat tespit komisyonunun, aynı ada üzerinde yan yana bulunan iki tarladan birine 150 bin lira, diğerine ise 70 bin lira rayiç bedel çıkarttığını iddia eden Kılıçarslan, "Komisyonun rayiç bedelleri belirlerken neye göre karar verdiğini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.


Kılıçarslan, Gökbel'de 670 parselden...