28 / 04 / 2024

muğlada doğalgaz kullanılıyor mu

muğlada doğalgaz kullanılıyor mu

BOTAŞ tarafından şehrin girişine kadar hattı döşen doğalgazın, Muğla'nın ve Yatağan ilçesinin şehiriçi boru döşemeleri yerel seçimin ardından başlıyor. İlk doğalgaz kullanımının, 2014 Kasım ayında olacağı belirtildi....

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Doğalgaz ne zamana kadar bedava? 2024 yılında doğal gaz ücretsiz mi?

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazlar açılmaya başlandı. Bilindiği üzere konut, cemevi ve ibadethane abonelerinin doğalgaz kullanımlarının bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. Peki, Doğalgaz ne zamana kadar bedava?

Ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay konutlarda ücretsiz doğalgaz kullanılacağının müjdesini vermişti. Peki ücretsiz doğalgaz ne zamana kadar geçerli?  İşte ücretsiz doğalgaz tarihleri 2023!

Bu ay doğalgaz kimlere bedava? Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek? Detaylar tek tek sıralandı! 

Bedelsiz doğalgaz kullanımı ile ilgili detaylar tek tek sıralandı. Peki bu ay doğalgaz kimlere bedava? Ücretsiz doğalgaz ne zaman sona erecek?

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Bedava doğalgaz hangi ayda başlıyor? Bedava doğalgaz ne zaman başlıyor?

Doğalgaz faturalarının ne zaman bedava olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Doğalgaz ne zaman bedava 2023? İşte detaylar!

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın

Bunları yapanın doğalgaz faturası düşüyor!

Kışın gelmesiyle yakıt fiyatlarından endişe eden vatandaşlar tasarruf etmek için çeşitli yöntemler deniyor.  Ancak belli yöntemler var ki, bunları yaparsanız doğalgaz faturanızın yükselmesini engellemeniz mümkün. Peki doğalgaz faturasını düşürmek için ne yapmalı? Hangi yöntemler etkili? İşte ayrıntı

Başvurusu onaylanan herkese PTT'den 2500 TL'lik destek verilecek! Doğalgaz destek ödemesi ne zaman başlıyor?

Kış ayının gelmesiyle beraber doğalgaz fatura destek ödemesinden faydalananlar doğalgaz desteği ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? sorusuna cevap arıyor. Peki, Aralık ayı doğalgaz destek ödemesi ne zaman ödenecek?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapıyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? İşte detaylar...

muğlada doğalgaz kullanılıyor mu Haberi

muğlada doğalgaz kullanılıyor mu


Muğla'da doğalgaz dağıtım lisans ihalesini alan Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat Güvenlik Sistemleri Temizlik ve Gıda Sanayi Dış Ticaret Ltd.Şti., ilk kazmayı mahalli seçimlerin ardından vuracak. Aynı yılın kasım ayında Menteşe Kooperatifleri ile Yatağan'ın Akyol Mahallesi'ne ilk gaz verilecek. Akmercan Muğla Doğalgaz Dağıtım Genel Müdürü Yunus Kesgin, çalışmalara şehir giriş istasyonları yapımıyla başlayacaklarını belirterek, "Muğla doğalgaz dağıtım ihalesi, 15 Kasım 2012 tarihinde yapıldı. Bu ihaleye beş firma katıldı. Akmercan Şirketler Grubu olarak biz kazandık. İhaleden sonra lisanslama süreci başladı, avan projeleri yapıldı. Lisans dosyasını hazırlandıktan sonra EPDK'ye sunduk. 20 Haziran 2013 tarihinde resmî olarak kurul kararı ile lisansı aldık. Bundan sonra yükümlülüklerimiz başladı. İhale şartnamesine göre lisans tarihinden itibaren altı ay içinde doğalgaz yatırımlarına başlamak, 18 ay içinde Yatağan ve...