24 / 05 / 2024

muğlada yanan alana ikinci otel

muğlada yanan alana ikinci otel

MUĞLA’ nın Milas İlçesi’ ndeki, 7 yıl önce çıkan yangınla 238 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu Güvercinlik Koyu’nda 1000 yatak kapasiteli ikinci otel inşaatına başlandı...

2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

Sosyal yardım alanlar 29 Ekim 5 bin lira ikramiyesinin kimlere verileceğini merak ediyor. Peki, 2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu? İşte detaylar...

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Muş Alparslan Üniversitesi'ne büyük yatırım ihalesi!

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yeni projeler geliştiriyor. İslami İlimler Fakültesi toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve modern teknoloji ile donatılacak.

Antalya Gündoğmuş Emniyet Amirliği binası tamamlandı!

ANTALYA'nın Gündoğmuş İlçesi'nde yaptırılan Emniyet Amirliği hizmet binası tamamlandı. Mart ayında yapımına başlanılan ve 2 bin metrekarelik alana inşa edilen bina, zemin üzeri 3 katlı inşa edildi.

Muğla arıtma tesisi yıkılacak!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çocuk parkı ve mesire alanı yapılması amacıya terk edilen alana, usulsüz şekilde arıtma tesisi yapıldığı ortaya çıktı. 3 milyon 144 bin TL harcanan tesis için yıkım kararı verildi.

Antalya Gündoğmuş'daki mermer ocağına ÇED gerekli değildir raporu verildi!

ANTALYA’nın Gündoğmuş İlçesi’nde bir firmanın mermer ocağı başvurusuna, ‘yaban hayatı mutlak koruma alanı’ olarak belirlenen bölge için başka bir alana ait ruhsatla ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verildiği ortaya çıktı.

Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?

Yelken Kulüp arazisi için hazırlanan teknik bilirkişi raporu tamamlandı. Rapora bilirkişi heyeti, alanın park alanına katılmasına karar verildi. Peki Ordu Yelken Kulüp arazisi ticari alana uygun mu?

Muğla Dalaman'da iki adet tenis kortu yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesine Dalaman Belediyesi tarafından tahsis edilen Ege Mahallesindeki alana iki adet tenis kortu yapımına başlanıyor.

Muğla Güvercinlik'te ormanlık alana 4 lüks otel yapılıyor!

Muğla Milas'a bağlı Güvercinlik'te 8 yıl önce yanarak küle dönen 150 hektarlık ormanlık alanla ilgili verilen sözler tutulmadı.i. Aydın'ın açıklamasından yıllar sonra alanda binden fazla odaya sahip 4 dev otel yükseliyor.

Muş Ahmed-i Hane parkı Ekim'de hizmete girecek!

Muş-Bitlis karayolu yakınındaki belediyeye ait boş alanda parkın yapımına başladıklarını belirten Asya, parkta 60 metre uzunluğunda yapay şelale ve 450 metrekarelik alana yapay gölet yapılacağını ifade etti.

Muğla Kötekli'de imar planı değişikliği askıda!

Muğla Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde 3 bin 959 metrekare alana ilişkin hazırlanan imar planı uygulaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 23 Haziran 2015 tarihinde onaylandı...

Muğla'da çıkan yangınlarda 713 hektar alan kül oldu!

Muğla'da geçen yıl ve bu yıl yanan ormanlık alanlarda kesim ve dikim çalışmalarının sürdüğü, yanan alanların tekrar ağaçlandırılacağı bildirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanları gazetecilere helikopterle havadan gösterdi.

muğlada yanan alana ikinci otel Haberi

muğlada yanan alana ikinci otel

Milas'ın Meşelik Mahallesi sınırlan içerisinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Güvercinlik Turizm Merkezi' olarak belirlenen ormanlık alan 2006 yılında turistik tesis yapılması amacıyla 3 ayrı şirkete 85, 80 ve 95 dönüm olarak tahsis edildi. Tahsis ardından bu bölgede, 15 Temmuz 2007 tarihinde, 3 ayrı noktada birden büyük yangın çıktı. 238 hektarlık ormanlık alan kül oldu. 


Yangından sonra ormanlık alana 2008 yılında MNG tarafından otel inşaatı çalışmalarına başlanıp, denize dolgu yapıldı. İlk otel inşaatının büyük bölümünün tamamlanması ardından bölgede ikinci otel için çalışma başlatıldı. 78 bin 791 metrekarelik arazi üzerinde Güvercinlik Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından otel yapılması için çalışma başlatıldı. 1000 yatak olarak inşa edilecek olan otelin, proje yatının tutarının 60 milyon lira olduğu...