26 / 05 / 2024

muğlaya organik köy mü kurulacak

muğlaya organik köy mü kurulacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" çerçevesinde, Köyceğiz'in Çandır Mahallesi'nde "organik köy" projesi hayata geçiriliyor. Projeyle değişik tarım ürünlerinde organik üretim planlanıyor.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Mercan Kıyı Vesen fiyat listesi Ekim 2022! 

Vesen Yapı imzasıyla hayata geçirilen Mercan Kıyı Vesen projesinde 158 yalı dairesine yer veriliyor. Peki Mercan Kıyı Vesen fiyat listesi belli oldu mu? İşte Mercan Kıyı Vesen fiyat listesi Ekim 2022! 

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Entosektör Organik Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Hizmetleri Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fouad Jamıl ve Pıerre Robert  Roger Romaın ortaklığında kuruldu. 

Bodrum Onur Tatil Köyü 49.4 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Bodrum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Torba Mahallesi, 116 ada, 1 parselde yer alan Onur Tatil Köyü'nü 49 milyon 397 bin 121 TL'ye icradan satışa çıkarıldı.

Neslihan Atagül Muğla'da köy evi kiralayacak!

Güzel oyuncu Neslihan Atagül, Engin Akyürek’le ‘Sefirin Kızı’ adlı dizide başrolü paylaşacak. Atagül, setin kurulacağı Muğla’da kendine ev kiralayacak.

Muş'ta metruk evlerin yıkımı durdu!

Muş merkeze bağlı Muratgören köyünde yaşayanlar, çatısındaki leylek yuvaları zarar görmesin diye metruk evlerin yıkımını durdurdular. 

Muş'ta metruk binalar yıkılıyor!

Muş’un Bulanık Belediyesi, ilçede bulunan metruk binaların yıkım çalışmaları başladı.

Düzce Bal Köy 500 dönüm alana kurulacak!

Düzce'nin Yığılca ilçesinde bin 500 dönümlük arazi üzerine kurulacak Bal Köy'de organik bal üretimi yapılacak.

Kadıköy Fenerbahçe sahiline tenis kortu mu yapılacak?

Kadıköy'de dinlenme, yürüyüş ve bisiklet rotalarından biri olan Fenerbahçe sahili panellerle çevrilmeye başlandı. Kadıköy Fenerbahçe sahilin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 adet tenis kortu yapılacağı iddia ediliyor.

muğlaya organik köy mü kurulacak Haberi

muğlaya organik köy mü kurulacak


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi" çerçevesinde, Köyceğiz'in Çandır Mahallesi "organik köy" olacak


Mahallede üretim yapan 47 çiftçiyle başlatılan çalışmada zeytin, nar, narenciye ve değişik tarım ürünlerinde organik üretim planlanıyor. 


Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ve davetliler Çandır Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. 


Güvençer, burada yaptığı konuşmada, projenin başarıyla sonuçlanabilmesi için  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, ilçe kaymakamlarının liderliğinde, İl Kültür ve Turizm ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarını mutlaka yanına alması gerektiğini söyledi. 


Projenin herhangi bir organik tarım ya da ekolojik turizm projesinden birkaç farkı ve önemi olduğuna dikkat çeken Güvençer, şunları kaydetti: 


"Bu...