05 / 05 / 2024

mühendis adaylarına nükleer santral dersi

mühendis adaylarına nükleer santral dersi

Mühendis adaylarına nükleer santral dersi Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu tarafından (GÜYAP) Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen ve 3 gün süren buluşmanın bir bölümü de nükleer enerjiye ayrıldı...

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarında deprem! Oran açıklandı! Maaşlarınız tam bu kadar olacak!

Yüzde 50 oranında zam gelmesi halinde üniversite mezunu memur, hemşire, öğretmen, polis memuru, mühendis maaşlarının kaç lira olacağı hesaplandı. İşte merakla beklenen yeni zamlı maaşlar...

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Gümüş yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlayacak! Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Tarih verildi...

Uzmanlar tarafından gümüşün yatırımcısına dolar bazında yüzde 25 getiri sağlaması bekleniyor. Elinde gümüş olanlar hemen baksın! Gümüşün yükseleceği tarih verildi...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Adalet Bakanlığı 11.205 personel alımı yapacak! Hemen bakın!

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek amacıyla 11 bin 205 personel alımı yapılacağına ilişkin duyuru Resmi Gazete üzerinden yayımlandı. Adalet Bakanlığı memur ve işçi kadrolarına başvuracak adayların en az lise mezunu olması gerektiğini duyurdu.

Memur maaşlarına yeni zam geldi mi? En düşük memur ve memur emeklisi maaşı artacak mı? Memurlar şimdi bakın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7500 liraya yükseltildiğini açıkladı. Peki memur maaşlarına yeni zam geldi mi? En düşük memur ve memur emeklisi maaşı artacak mı? Memurlar şimdi bakın!

Gümüş sağ gösterip sol vuracak! Gümüş tam tamına bu kadar olacak! Gümüş yatırımcıları hemen bakın

Gümüş fiyatları son günlerde düşüşe geçerken yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Gümüş sağ gösterip sol vuracak! Gümüş tam tamına bu kadar olacak! Gümüş yatırımcıları hemen bakın.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam geldi! Müteahhitler isyan bayrağını çekti! 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemelerinden olan demir fiyatlarına bugün rekor zam geldi. Gelen zamlarla birlikte müteahhitler isyan bayrağını çekti! Güncel demir fiyatları ne kadar oldu? 6 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Altın fiyatlarında fırtına öncesi sessizlik! 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 30 Kasım 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftaya yükselişle başlamıştı. Bugün ise altın fiyatları sakin seyrine devam ediyor. Kritik açıklamalar ve veriler öncesi altın fiyatlarında fırtına öncesi sessizlik yaşanıyor. Peki bugün piyasalarda neler olacak? Altın fiyatları ne kadar oldu? 30 Kasım 2022 canlı altın fiyatları...

8 ayar altın baget yüzüklerin hepsinde yüzde 33'e varan dev indirim! 8 Kasım 2022 Altınaşkı fiyat listesi

8 ayar altın yüzükler, 14 ve 22 ayar altın yüzüklere göre daha uygun fiyata satılmakta. Altınaşkı bu uygun fiyatlar üzerine bir de yüzde 33'e varan dev indirim kampanyası başlattı. Peki 8 ayar altın baget yüzükler ne kadar? İşte 8 Kasım 2022 Altınaşkı fiyat listesi.

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ic İçtaş Nükleer Ve Endüstriyel Tesisler Yapım Anonim Şirketi'nin merkezi Bomonti'de yapıldı.

mühendis adaylarına nükleer santral dersi Haberi

mühendis adaylarına nükleer santral dersi

Gazi Üniversitesi Yapı Topluluğu tarafından (GÜYAP) Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen ve 3 gün süren buluşmanın bir bölümü de nükleer enerjiye ayrıldı. Buluşmanın bu bölümünde konuşan Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinin başında inşaatın geldiğini belirterek "Günümüzde Türk inşaat şirketleri bazı ülkeleri neredeyse yeniden inşa ediyor." dedi. 


Kasumov, Türk inşaat sektörünün 2013 yılında bedeli 31,3 milyar dolar olan 374 proje gerçekleştirdiğini ifade ederek 2023 yılı için bu rakamın 100 milyar dolar olarak hedeflendiğini anlattı. Öğrencilere, "sizleri şimdiden kutluyorum çünkü bu hedefi sizler gerçekleştireceksiniz" diye seslenen Kasumov, 2023 yılında 100 milyar dolarlık hedefin yakalanmasında 20 milyar dolarlık katkısı bulunacak Akkuyu NGS'nin önemine dikkati çekti. 


Akkuyu NGS inşaatının yaklaşık yüzde 80'inin Türk firmalarınca yapılacağını hatırlatan Kasumov,...