01 / 05 / 2024

muhtar tapusu almak

muhtar tapusu almak

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Ancak bazı taşınmaz mallar için muhtar tapusu düzenleniyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu nasıl olur?

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

İlk ev tapusu nasıl alınır? Ev tapusu almak için ne gerekiyor?

Ev alan kişiler, evi satan kişinin üzerindeki tapuyu kendi üzerine alır. Tapuyu almak için de Tapu Genel Müdürlüğü’nde yapılacak belli başlı işlemler bulunmaktadır. İşte o işlemlere dair detaylar!

Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022?

Ev tapusu eğer mülk sahibinin üstüne değilse, durum tapuya gidilerek çözüme kavuşturulmalıdır. Peki Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022? İşte detaylar!

Kat mülkiyeti tapusu almak şart mı?

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler bulunuyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? Kat mülkiyeti tapusu almak şart mı? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs vakası olmayan köyden arazi almak istiyorlar!

Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı Aliobası köyünde bugüne kadar hiç koronavirüs vakası görülmemesi köydeki arsalara ilgiyi arttırdı. Köy muhtarı Ramazan Tığ, “Türkiye’nin her yerinden arsa almak ve ev almak için arıyorlar. Telefonlara yetişemiyorum” dedi.

Aşama aşama konut kredisiyle ev almak!

'Konut kredisi kullanmak istiyorum' diyen kişilerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor.

Arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Taşınmaz mal satın almak isteyen ya da nakite ihtiyaç duyan kimseler bankadan kredi çekebiliyor. Peki, arsa tapusu üzerine kredi çekilir mi? Arsa tapusu ile kredi nasıl çekilir?

İmarlı arsa tapusu nasıl alınır?

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsalar imarlı arsa oluyor. Peki, imarlı bir arsa satın almak istediğinizi düşünelim. İmarlı arsa tapusu nasıl alınır? İmarlı arsa tapusu devir işlemleri nasıl yapılır?

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

Konut tapusu nasıl alınır?

İnşaat çalışmaları devam eden ya da tamamlanan bir yapıdan konut almak isteyen kimseler satıcı ile anlaşma sağlayabiliyor. Peki, konut tapusu nasıl alınır? Konut tapusu alma işlemleri nasıl yapılır?

Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti kurulabiliyor. Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. İşte kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015..

Evin tapusu nasıl alınır?

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, evin tapusu nasıl alınır? Tapu devir işlemleri için neler gerekli olur?

muhtar tapusu almak Haberi

muhtar tapusu almak

Muhtar tapusu nedir?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. 


Bu nedenle bu yerlerde taşınmaz alım satım işlemleri muhtarlıkta gerçekleşiyor. Kadastro görmeyen yerlerde muhtar satış sözleşmesi olarak da bilinen muhtar tapusu düzenleniyor.


Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar tapusu geçerlilik süresi..

Kadastro Kanunu

Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir.


Kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleşen tutanaklar ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydedilir.


Bu...