01 / 05 / 2024

muhtar tapusu ne demek

muhtar tapusu ne demek

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Ancak bazı taşınmaz mallar için muhtar tapusu düzenleniyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu nasıl olur?

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Tapusu olan herkes hemen baksın! Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı! 

Tapusu olan herkes hemen baksın... Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı... 

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022?

Ev tapusu eğer mülk sahibinin üstüne değilse, durum tapuya gidilerek çözüme kavuşturulmalıdır. Peki Ev tapusunu üstüne almak kaç para 2022? İşte detaylar!

Muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte güncel en düşük ve en yüksek muhtarlık maaş fiyatları...

Temmuz ayında hem asgari ücrete  hem de memura yapılan zamlarla birlikte muhtar maaşlarında da ücret artışına gidildi.

Muhtar maaşı 2022 ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam mı geldi?

Muhtar maaşları ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş muhtar maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkaracak olan torba yasa teklifinin bugün Meclis'e sunulacağını ifade etti. İşte tüm detaylar..

Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Ailesine ait Osmanlı tapusu olanlar, tescil işlemi için nereye ve ne zaman başvurmaları gerektiğini merak ediyor. Peki, Osmanlı tapusu olanlar ne yapmalı?

Kat mülkiyeti tapusu almak şart mı?

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler bulunuyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? Kat mülkiyeti tapusu almak şart mı? İşte tüm merak edilenler...

Kat mülkiyeti tapusu örneği 2021!

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler bulunuyor. Peki bu ifadelere ne demek? Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti tapusu örneği 2021...

Kat irtifakı tapusu örneği 2021!

Kat irtifakı bir yapı yapılırken ya da yapımı planlanırken bina üstüne kat yapma iznini veren, o arsanın maliki veya paydaşları tarafından arsa payına bağlı olarak kurulan irtifak hakkıdır. İşte kat irtifakı tapusu örneği 2021...

TOKİ'den alınan evin tapusu birden çok kişinin üstüne olabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem hayattayken Toki’den bir daireyi teslim alıyoruz. Annem bu yeri kullanmakta ve borçları taksitle ben ödemekteyken annem vefat etti. Diğer mirasçılarla anlaşamıyoruz. Bu durum sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

muhtar tapusu ne demek Haberi

muhtar tapusu ne demek

Muhtar tapusu nedir?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Ancak, kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamıyor. 


Bu nedenle bu yerlerde taşınmaz alım satım işlemleri muhtarlıkta gerçekleşiyor. Kadastro görmeyen yerlerde muhtar satış sözleşmesi olarak da bilinen muhtar tapusu düzenleniyor.


Muhtar huzurunda yapılan bu sözleşmeye mührün basılması durumunda; sözleşme muhtar satış senedi niteliği kazanıyor.


Muhtar tapusu geçerlilik süresi..

Kadastro Kanunu

Kadastro tutanaklarının kesinleşmesi ve hak düşürücü süre:

Madde 12 – 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir.


Kadastro müdürü tarafından onaylanarak kesinleşen tutanaklar ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydedilir.


Bu...