16 / 05 / 2024

Muhtarlar çevre zabıtası gibi çalışacak

Muhtarlar çevre zabıtası gibi çalışacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu arasında imzalanacak protokolle muhtarlara yeni görevler verilecek. Muhtarlar kentsel dönüşüm ve geri dönüşüm konusunda bir nevi çevre zabıtası olarak çalışacak..

Didim Belediyesi kaçak yapılara göz yummuyor!

Aydın Didim Belediyesi, Altınkum Mahallesi'nde inşaatı süren ve ilçe kamuoyunda ikiz kuleler olarak isimlendirilen inşaatı mühürledi. Olay sonucunda Belediye Zabıtası ile inşaat sahipleri ve işçiler arasında gerginlik yaşandı.

Galatasaray Adası yıkılıyor!

Galatasaray Adası'nda yıkım çalışmaları başladı. Yıkım için karada çevik kuvvet ekipleri, denizde ise deniz polisi ve deniz zabıtası yoğun güvenlik önlemleri aldı...

Balıkesir Altın Otel açıldı!

Dün Sabah saatlerinde Altıeylül Belediye Zabıtası ve Komisyon üyeleri gelip inceleme yaptıktan sonra Otelin ruhsatını verilerek mühürlerde açıldı.

Ankaralı muhtarlar park istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Pursaklar ilçesine kurduğu Bölge Başkanlığı'nda muhtarlar, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan ile bir araya geldi.

Pendik'te yıkım ruhsatları zabıta tarafından veriliyor!

Pendik’te Yıkım Ruhsatları ile Yıkıntı ve Hafriyat Kabul Belgeleri artık Zabıta Müdürlüğü tarafından verilmeye başlandı. Müdürlük bünyesindeki Çevre Denetim Ekibi, son iki aylık dönemde 70 yıkım ruhsatı, 115 de yıkıntı hafriyat kabul belgesi düzenledi.

Konya turizm zabıtasına yeni araçlar!

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Turizm Zabıtasının Mevlana Kültür Vadisi kapsamındaki tarihi ve kültürel mekanlarda ziyaretçilere yardımcı olmak amacıyla aldığı araçlar hizmete sunuldu.

Tayyip Erdoğan'ın Esenler'de sigara tepkisi gösterdiği kafe Galip Öztürk'ün çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Esenler'de sigara içildiği için tepki gösterdiği kafenin Galip Öztürk'ün sahibi olduğu Metro Holding'e bağlı bir şirketin franchise şubesi olduğu ortaya çıktı. Peki Esenler zabıtası ceza kesti mi? İşte son durum...

İstanbul zabıtasından birlik ve beraberlik mesajı!

İBB 1453 Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mevlüt Bulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Zabıta Birim Müdürleri, Zabıta Amirleri, Zabıta Komiser ve

Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu zabıtasını kutladı!

Zabıta Teşkilatı’nın 188. yıl dönümü dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi Zabıta Teşkilatı tarafından tören yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu zabıtasını ziyaret ederek yıl dönümlerini kutladı.

Şile sahil ve plajlarında piton zamanı!

Şile Belediyesi, zabıta görevlillerin Şile plaj ve sahillerinde kullanması için 'piton' diye tabir edilen arazi aracı satın aldı. Şile zabıtası, Şile sahillerinde tatil yapan vatandaşların güvenliğini piton adlı araçlar ile sağlayacak.

Düzce İnönü Parkı'ndaki yapı mühürlendi!

İnönü Parkı'ndaki Camlı Köşk'e ait ve kaçak olduğu iddia edilen yapı, işletmecisi Cahit Aydın'ın İl Genel Meclisi'nde İmar Komisyonu Başkanı seçildiği gün Düzce Belediyesi Zabıtası tarafından mühürlendi.

Lara Beach'teki 15 tesis ruhsatsız olduğu için mühürlendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Lara Beach Plajı'ndaki 15 tesisin Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından mühürlenmesinin mahkeme kararı doğrultusunda, 15 işletmenin ruhsatsız olarak faaliyet göstermeleri nedeniyle gerçekleştirildiği duyurdu..

Erdoğan Bayraktar Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu imza törenine katılacak!

Erdoğan Bayraktar yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Makam Toplantı Salonu 'nda gerçekleştirilecek olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu İle Muhtarların Eğitimi Konusunda Hazırlanan Protokolün İmza Törenine katılacak

Muhtarlar çevre zabıtası gibi çalışacak Haberi

Muhtarlar çevre zabıtası gibi çalışacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu arasında imzalanacak protokolle muhtarlara yeni görevler verilecek. Geri dönüşümü mümkün atıkların toplanmasından çevre temizliğinin sağlanmasına kadar birçok konuda sorumluluk alacak muhtarlar, kentsel dönüşümde de vatandaşları ikna etmek için mesai harcayacak. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 53 bin muhtara çöplerin kaynağında ayrı toplanması, atık yağların çevreye verdiği zarar, geri dönüşüm ve vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda ikna gibi konularda eğitim verecek. Bir nevi 'çevre zabıtası' olarak çalışacak muhtarlar yeni görevleri için 1 ay eğitim alacak. Düzenleyecekleri toplantılarla mahalle ve köylerindeki vatandaşı bilgilendirecek muhtarlar, aynı zamanda 'fahri denetim elemanı' olarak görev yaparak, çevre kirlilikleriyle ilgili yetkili mercileri göreve çağırabilecek. 


Muhtarlara yeni görevler yükleyecek protokol yarın Bakan Erdoğan Bayraktar ile Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz tarafından...