28 / 04 / 2024

Mulatu Teshome Wirtu

Mulatu Teshome Wirtu

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’yu bilgilendirdi.

Etiyopya'dan Türk inşaat yatırımcılarına fırsat!

Etiyopya-Türkiye arasında yeni dönem başlıyor. Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’nun Türkiye ziyaretinde önemli görüşmeler yapıldı. İki ülke arasında inşaat yatırımları için fırsat sağlanacak.

Erdoğan Bayraktar, Etiyopya'da TOKİ modelini anlattı!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’yu bilgilendirdi.

Mulatu Teshome Wirtu Haberi

Mulatu Teshome Wirtu

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu’yla bir araya geldi. Görüşmede Türkiye gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm ve konut üretimi konularında bilgi alışverişinde bulunuldu, özellikle TOKİ modeli üzerinde duruldu. 


Resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bir araya geldi. 


Daha önce de birkaç kez Erdoğan Bayraktar’ın ziyarette bulunduğu Cumhurbaşkanı Wirtu ile gerçekleşen görüşmede; Türkiye gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm ve konut üretimi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Özellikle TOKİ modeli konusunun masaya yatırıldığı ikili görüşmede Cumhurbaşkanı Wirtu, eski bakan Bayraktar’dan bilgi aldı. 


Dünyada en hızlı ekonomik büyüme kaydeden ülkelerden biri olan Etiyopya, 1990’lı yılların başından itibaren serbest pazar ekonomisine dayalı stratejiler izlenmeye...