13 / 05 / 2024

Mülkiyeliler Lokali

Mülkiyeliler Lokali

1999 yılında Nakkaştepe'de 10 dönümlük bir alan üzerinde kurulu Beylerbeyi Gazhanesi, 49 yıllığına Mülkiyeliler Birliği'ne kiraya verilmiş. Toplam 2 bin 500 metrekare kapalı alanın bulunduğu tesis 3 milyon dolara restore edilecekmiş.

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm Mayıs'ta tamam!

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm mayıs ayına kadar tamamlanacak. Otogar Genel Müdürü Beşli dönüşüm projesinin akıllı peron sistemi, şoförler lokali ve yolcular için kütüphane gibi düzenlemeler yer aldığını açıkladı.

Çankaya Mülkiye Kültür Merkezi'nde sona gelindi!

Kültür merkezine dönüştürülen Çankaya'daki Mülkiyeliler Birliği binasında sona gelindi. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak merkez açılış için gün sayıyor.

Bilecik Pazaryeri'nde Hanımlar Lokali inşa edilecek!

Bilecik Pazaryeri ilçesinde yapımı planlanan Hanımlar Lokali için ihale düzenlenecek. Hanımlar Lokali 450 metrekarelik taban alanlı, 300 metrekare asma kat, 130 metrekare sundurma toplam 880 metrekare olması planlanıyor.

Gazipaşa’ya engelli hizmet merkezi ve yaşlı lokali geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa’da engelli ve yaşlı vatandaşların yaşam standartlarını arttırmak, sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Engelli Hizmet Merkezi ve Yaşlı Lokali açıyor.

Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda 2. etap çalışmaları başladı!

Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatan Konak Belediyesi Tepecik’teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda yürüttüğü düzenlemelerin ikinci etabına da başladı.

Yıldırım Mahalle Konağı'nın temeli atıldı!

Yıldırım'da hanımlar lokali, kurs merkezi, muhtarlık, deprem odası gibi birimleri bünyesinde barındıran mahalle konağının temeli atılırken, Hacivat Mahallesi’nde de bünyesinde ayrıca kreş bulunan mahalle konağı bölge halkının hizmetine sunuldu.

Kütahya Hayme Ana Hanımlar Lokali'nin temeli atıldı!

Kütahya Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırılacak olan Hayme Ana Hanımlar Lokali’nin temeli, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve kent protokolünün katılımıyla atıldı.

1999 yılında Beylerbeyi Gazhanesi, Mülkiyeliler Lokali olacakmış!

1999 yılında Nakkaştepe'de 10 dönümlük bir alan üzerinde kurulu Beylerbeyi Gazhanesi, 49 yıllığına Mülkiyeliler Birliği'ne kiraya verilmiş. Toplam 2 bin 500 metrekare kapalı alanın bulunduğu tesis 3 milyon dolara restore edilecekmiş.

Selçuklu'ya bilim merkezi, müze ve sosyal tesis yapılacak!

Selçuklu'ya Jeotermal Kadın ve Erkek Hamamı, Spor Salonu, Afyon Belediyesi Konservatuarı, Erkekler Lokali, Şükrü Demirayak Müzesi, Konferans ve Tiyatro Salonunun yanında bir de Planetaryum ve Bilim Teknoloji Merkezi yapılması düşünülüyor.

Ümitköy Hanımlar Lokali'nin açılışı gerçekleştirildi!

Ümitköy Mutlukent Mahallesindeki Hanımlar Lokali'nin açılışında konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlere tüm hızıyla devam ettiklerini ifade etti

KOMİAD, Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir toplantısı düzenledi!

KOMİAD "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve İzmir" konulu toplantı düzenledi. Türkiye İş Bankası İzmir Lokali'nde gerçekleşen ve çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda kentsel dönüşüme ilişkin teknik ve finansal bilgiler konuşuldu...

Mamak Belediye Başkanlığı hanımlar lokali yaptıracak!

Mamak Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Başak Mahallesine, hanımlar lokali inşaatı yaptırmak üzere ihale açtı

Altındağ Belediye Başkanlığı hanımlar lokali yaptıracak!

Altındağ Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü, Beşikkaya ve Güneşevler Mahallesine hanımlar lokali inşaatlarını yaptıracak

Mülkiyeliler Lokali Haberi

Mülkiyeliler Lokali



Nakkaştepe'deki Türkiye'nin ilk sanayi yapılarından biri olan gazhane, Mülkiyeliler lokali oluyor


Beylerbeyi Gazhanesi


1992’de İstanbul Defterdarı Zekeriya Temizel'e giden Mülkiyeliler, Temizel'in Beylerbeyi Gazhanesi'ni alın önerisiyle karşılaştı. Böylece 10 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş gazhane 49 yıllığına Birliğe verildi.


    Kuzguncuk'un hemen üzerinde Nakkaştepe'de kurulu bir gazhane bundan 60 yıl öncesine kadar çevresine havagazı dağıtıyordu. 1862 yılında Beylerbeyi Sarayı'nın aydınlatılması için Fransızlar'a kurdurulan tesis daha sonra Kuzguncuk semtine de hizmet vermeye başladı. 1940 yılında bölgeye elektrik gelince de, metal bölümleri sökülerek Kadıköy Gazhanesi'ne taşındı.


    Nakkaştepe'deki Beylerbeyi Gazhanesi, o günden sonra 1992 yılına kadar Milli Emlak'ın arazisi olarak sadece kayıtlarda yaşadı....