19 / 07 / 2024

mülteci engeli

mülteci engeli

Yunanistan, sıfır noktada kaçak göçmenlerle mücadele için Yunanistan-Türkiye kara sınırının 12 kilometresine tel/çit çekmeye başladı

65 yaş aylığı, evde bakım, engeli maaşına zam! Yeni rakamlar açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı 2024!

65 yaş aylığı, evde bakım parası ve engeli maaşı alanlar merakla Temmuz zammını bekliyor. Son dakika zamlı Temmuz maaşları açıklandı. İşte o rakamlar... 

Konutta en uzun kriz! Artık yabancı yatırımcı ile mülteci ayırt edilmeli!

Türkiye'den ev alan Rus vatandaşlarının sayısı yüzde 88 düştü. Alanya inşaat ve emlak sektörü temsilcileri, krizin büyüyerek sürdüğüne vurgu yaptı ve artık yabancı yatırımcı ile mültecinin ayırt edilmesi gerektiğini söyledi.

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

Ev kiralarına yüzde 200 zam! 2 bin 500 liralık daire 7 bine dayandı işte kiraların en ucuz olduğu yerler

Geciken kentsel dönüşüm inşaatları, mülteci ve üniversite öğrencilerinin ev arayışlarıyla birlikte konut kiraları yüzde 200'e yakın arttı. Türkiye genelinde konut sıkıntısı son raddeye geldi.

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullara inşaat engeli!

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullar, "ayrılıkçılık" ve yabancı ülkelerle bağlantılı olmakla" suçlanırken dünyada 539 Fransız okulu mevcut. 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Avcılar’da yıkımına başlanan binalara kapılı bariyer engeli!

Avcılar Merkez Mahallesi’nde yıkım kararı alınan bir binada bulunan kapılar tek tek sökülüp, araç ve yaya trafiğine tehlike yaratmaması için daha önce de olduğu gibi yine kapılı bariyerler oluşturuldu.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Ekrem İmamoğlu: Kentimiz için deprem ve Kanal İstanbul önemli tehdit!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin 1’nci yılında toplantı düzenledi. İmamoğlu, İstanbul için en önemli 3 tehditi; “deprem”, “mülteci meselesi” ve “Kanal İstanbul” dedi ve, "İzin veremeyiz, vermeyeceğiz” dedi...

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

mülteci engeli Haberi

mülteci engeli

Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında iş makinaları ile kazı ve beton atma çalışmalarına başlayan Yunanistan, tel/çit işlemleri içinde işlemlerine devam ediyor. Edirne Valisi Gökhan Sözer, Yunanistan'ın pratikte çok da faydalı olmayan fiziki engel için çalışmalara başladığını söyledi. Kaçakların geçişinin sadece fiziki engelle önlenemeyeceğini ifade eden Vali Sözer, şunları kaydetti:


Edirne'nin Yunanistan'la 190 kilometre Meriç Nehri hududu ve 13 kilometrede Karaağaç bölgesinde kara hududu vardır. Kara hududundan geçmenin daha kolay olduğunu düşünen kaçaklar daha çok kara hududunu yani Karaağaç'ı kullanmakla beraber Meriç Irmağı'ndan da Yunanistan'a geçmek istemektedirler.

    

Türkiye ve Edirne kaçak göçmenlerle, ciddi bir mücadele içerisindedir. Ancak Yunanistan, Karaağaç bölgesindeki kara hududuna tel/çit fiziki engel yaparak bu göçü engelleyeceğini iddia etmektedir. Yunanistan egemen bir ülkedir, topraklarında ne yapacağına karışamayız ama sorunun çözümü Karaağaç bölgesinde tel/çit...