19 / 05 / 2024

münferit beyanname nereye verilir

münferit beyanname nereye verilir

Gelir Vergisinde özel haller kapsamında yer alan; devlete verilen beyanname olarak karşımıza çıkan münferit beyanname nedir? Münferit beyanname ile ilgili hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.

PTT personel alımı 2023! PTT personel alımı ne zaman? PTT personel alımı için nereye başvurulur?

PTT personel alımı başladı mı başlamadı mı? merakla araştırılıyor. İşte 2023 PTT personel alımına dair detaylar!

Evde bakım maaşı ödemeleri hesaplara yattı! Evde bakım maaşı almak için aranan şartlar neler? Nereye başvurulur?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Mart ayı için evde bakım paraları hesaplara yatırıldı. Peki kimler evde bakım maaşı alabilir? Nereye müracaat yapılır? 

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi, Ramazan ayına az bir süre kala gündemi meşgul eden konulardan biri haline geldi. Peki Ramazan paketi yardımı nasıl alınır?

AFAD personel alım! AFAD personel alımı için nereye başvurulur? AFAD personel alım şartları nelerdir?

AFAD iş başvurusu gündemde yer alıyor. AFAD acil personel alımı yapacağını duyurdu. İşte 2023 AFAD personel alımına dair detaylar!

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Gıda yardımı başvurusu nereye yapılır? Erzak kolisi başvurusu nasıl yapılır? Gıda yardımı nereden alabilirim?

Gıda yardımı başvurusu vatandaşların ilgilendiği konular arasında yer almaktadır. Özellikle gıda yardımı başvurusunun nasıl yapıldığı merakla araştırılıyor. İşte bunlara dair detaylar!

Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? Gıda yardımı kimlere verilir?

Gıda yardımı vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki Gıda yardımı almak için nereye başvurulur? İşte detaylar!

Gıda yardımına başvurular başladı! Nereye başvurulur, nasıl alınır?

İhtiyacı olan vatandaşlara yönelik yapılacak gıda yardımları için başvurular alınmaya başladı. Peki kimler gıda yardımı alabilir? Gıda yardımı almak için nereye başvurulur?

Dikkat! O otomobil ithalatçıları ve satıcıları için şok karar!

Türkiye’de otomotiv sektöründe ithalat yapan münferit şirketler ile bunların bayilikleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Buna göre yurt dışından otomobil ithalatı yapanlar ve bayiler için teminat şartı geldi. Peki bu teminatın miktarı ne kadar olacak ve karar ne za

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yeni yatırım yapıyor!

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurdu. Peki şirketin CEO’sunun verdiği bilgiye göre, bu yatırım hangi alanda, nereye yapılacak ve tutarı ne kadar olacak?

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı için nereye başvurulur?

Prefabrik ev yaptırmak isteyip ancak durumu olmayan kişiler, prefabrik ev desteği için belli başlı sorular sormaktadır. İşte o detaylar!

Kur Korumalı Mevduat’ta parası olanlar dikkat! Çıkış başladı mı? Çıkan para nereye gidecek?

Geçen sene bu aylarda yürürlüğe giren ve süresi bir yıl daha uzatılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarına olan ilgi doların sabit kalması ve faiz oranları sebebiyle azaldı. Kur Korumalı Mevduat’tan çıkışın başladığı iddia ediliyor. Nasıl Bir Ekonomi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş paraların nereye gide

münferit beyanname nereye verilir Haberi

münferit beyanname nereye verilir

Münferit beyanname nedir? 

Münferit beyanname, gelir vergisi kapsamında verilen beyannameler arasında yer alıyor. Münferit beyanname Gelir Vergisi Kanununda 84. maddede şu şekilde açıklanıyor;


Münferit beyanname, dar mükellefiyete tabi olanların yıllık beyanname ile bildirmeye mecbur olmadıkları kazanç ve iratlardan, vergisi tevkif suretiyle alınmamış olanların bildirilmesini ifade ediyor.


Münferit beyannamenin verilmesi:

Madde 101 – (Değişik: 24/12/1980 - 2361/68 md.)

(Değişik birinci fıkra: 22/7/1998 - 4369/49 md.) Dar mükellefiyete tabi mükelleflerden yıllık beyanname vermeye 

mecbur olmayanlar;


1. Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan diğer kazanç ve iratlarını gayrimenkulün bulunduğu,


2. Menkul malların ve hakların elden çıkarılmasından doğan diğer kazanç ve iratlarını, mal ve hakların Türkiye'de elden çıkarıldığı


3. Ticari veya zirai bir işletmenin faaliyetinin durdurulması veya terk edilmesi karşılığında elde ettikleri diğer kazanç ve iratlarını işletmenin bulunduğu,


4. Arızi olarak ticari işlemlerin yapılmasından veya...