17 / 05 / 2024

Münir Alpaslan Projeleri

Münir Alpaslan Projeleri

Mimar Münir Alpaslan, mimar eşi Zuhal Alpaslan'ın 1996'da kurduğu Atelye Mim'e 2002'de katıldı. Münir Alpaslan, Ayasofya ve Aya İrini ile Kuleli Askeri Lisesi’ni restore etmiştir. Peki Münir Alpaslan kimdir? İşte cevabı...

Kentsel dönüşüm de TOKİ projeleri de tam gaz: 20-30 katlı binalar olmayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. İşte Aktaş'ın o açıklamaları...

Urfa’da yer alan toplam konut stokunun yüzde 5’ini yarım kalan konutlar oluşturmakta...

Yüzyılın felaketi deprem afetinden sonra iki bini aşkın binanın ağır hasar aldığı Şanlıurfa’da yarım kalan konut projeleri yükseliyor. Şehirdeki toplam konut stokunun ise yüzde 5’ini yarım kalan konut projeleri yer alırken, kişiler yüksek maliyetler nedeni ile kaçak yapılaşmaya yöneldiği kaydedildi.

Konutta tercihler değişti! Nitelikli ve yatay mimarili konut projeleri revaçta!

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, yapımını sürdürdükleri TanUrla'nın bölgede yeni bir çekim merkezi olacağına dikkat çekti. Münir Tanyer, nitelikli ve yatay mimariye sahip projelerin talep gördüğünü belirtti. İşte ayrıntılar...

Marsim Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Marsim Gayrimenkul Yatırım Ve Turizm Anonim Şirketi Bağcılar'da Münir Özkök ve Yusef Arslan ortaklığında kuruldu.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Meram 'Kentsel Tasarım Projeleri' için pilot bölge seçildi!

Konya'nın en gözde ilçesi Meram, 'Kentsel Tasarım Rehberleri Uygulama Projeleri' için pilot bölge seçildi.

Münir Karaloğlu'ndan Kırklar Dağı'nın imara açılmasına tepki!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda 9 yıl önce yapımına başlanan, sonrasında mahkeme kararıyla yıkılan konutlar için imar izni veren, dönemin belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden hesap soracağını dile getirdi. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Münir Karaloğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı! 

Afet Riski Azaltma ve Deprem İstişare Toplantısı’nda afet ve deprem tecrübelerini paylaşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Eğer vatandaşın riskli bölgede konutu varsa ve bunun kentsel dönüşümde dönüştürülmesi gerekiyorsa vatandaşın şunun hesabını yapması lazım; 'Benim yine bir konutum olsun ama yaş

Mahkemesi süren mühürlü projeleri bakanlık yıkıyor!

Türkiye'de yaklaşık 3 bin kadar yıkım kararı verilmiş yapı var. Ancak bölge idare mahkemeleri tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı, belediyelerin yıkım yapmasına engel oluyor.

Binali Yıldırım'ın İstanbul projeleri 2019!

AK Parti adayı Binali Yıldırım, kampanyanın son gününde İstanbulluları sevindirecek büyük müjdeyi verdi. İşte Binali Yıldırım'ın İstanbul projeleri 2019...

Münir Karaloğlu: Metruk binayı vatandaş yıkmıyorsa biz yıkacağız!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, metruk binaların uyuşturucu bağımlılarının, satıcıların istasyonu haline geldiğini ifade ederek "Vatandaş yıkmıyorsa, metruk binaya gideceğiz, dozeri dayayıp kendimiz yıkacağız." diye açıklama yaptı. 

Münir Alpaslan Projeleri Haberi

Münir Alpaslan Projeleri

Münir Alpaslan kimdir?


Mimar Münir Alpaslan, 1974 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (İDGSA) Yüksek Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Sheraton Oteli inşaatında çalıştı. Daha sonra vatani görevini Harbiye Orduevi'nde yapmıştır.  


1978 -1985 yılları arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nde kontrol amiri olarak görev yaptı. 1985'de Kültür Bakanlığı'ndan ayrılarak aynı yıl Laleli Otelcilik ve Yatkırım A.Ş.'ye girerek Ramada Otel'in yapımını üstlenmiştir. 


Daha sonra 1986-2002 yılları arası Netyapı'da Gener Müdür Yardımcısı, Akarnet'te ise Genel Müdür olarak görev yapmıştır. 2002 yılında ise ATELYE MİM'deki yerini almıştır.


Münir Alpaslan ve ATELYE MİM projeleri!


Restorasyonlar: Akaretler Sıra Evleri Projesi ve Restorasyonu, Aya İrini, Ayasofya, Ayasofya Çevre Düzenlemesi, Ayasofya Türbeler, Azmi Ofluoğlu Evi, Beykoz On Çeşmeler, Halki Palas, I. Abdülhamit Türbesi, I. Mahmut Şadırvanı,...