03 / 10 / 2024

munzur havzasına maden mi kurulacaki munzur havzası madeni

munzur havzasına maden mi kurulacaki munzur havzası madeni

Munzur havzasına kurulması planlanan bakır ve gümüş madeni mahkemelik oldu. Yargı, Anadolu ile İran parsının yaşama ihtimali raporuyla madene verilen izni iptal etti

Erzincan'daki maden faciasında kritik gelişme: Altın için diri fayı 'ölü' gösterilmiş!

Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Erzincan'daki maden faciasına ilişkin bir son dakika açıklaması geldi ve madenin aktif fay hattının üzerinde yer aldığına, ancak bu fayın projede ölü gösterildiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Çiftay İnşaat Batıçim'i satın almak için Rekabet Kurumu'na başvurdu!

Maden, enerji ve turizm alanlarında faaliyetlerini sürdüren Çiftay İnşaat, yeni bir yatırım için harekete geçti. Firma, Batıçim'in yüzde 30'unu satın alacak. Bur kapsamda Rekabet Kurumu'na başvuru gerçekleştirildi.

BDDK'dan bankaların altın hesabına yeni düzenleme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'te yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan Milli Dayanışma Kampanyası'na 5,5 milyon TL bağış!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Erdemir Maden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Milli Dayanışma Kampanyası"na 8 milyon TL bağış yaptı.

Ömerli BOTAŞ boru hatlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Ömerli Havzası Akfırat Kuzeyi Nazım İmar Planı BOTAŞ boru hatlarına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

ETİ Maden 30 milyon liraya kiraya çıktı!

Yeni hizmet binası inşa etme kararı alan ETİ Maden, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşma sağladı ve genel müdürlük binasını Adalet Bakanlığı’na devredip, AVM'de kiraya çıktı.

Balıkesir Büyük Maden ve Küçük Maden Adaları korunacak!

Balıkesir İli, Ayvalık İlçesi, Büyük Maden ve Küçük Maden Adaları 1. Derece Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Elazığ Maden bölgesinde 510 ev boşaltılacak! 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, mecliste, Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski bulunan 510 ev ve iş yerinin tahliye kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erdem, bölgede bulunan vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. 

Elazığ Maden'de 278 konut ve 232 iş yeri boşaltılıyor!

Elazığ Maden'de heyelan riski bulunan afete maruz alanlardaki 278 konut ve 232 iş yeri için tahliye kararının ardından binaların boşaltılmasına yönelik hazırlıklar yapılıyor.

İhlas Gayrimenkul'den devredilen maden sahalarına ilişkin açıklama!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, rödovans sözleşmesi ile devredilen maden sahalarına ilişkin açıklama yaptı..

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

munzur havzasına maden mi kurulacaki munzur havzası madeni Haberi

munzur havzasına maden mi kurulacaki munzur havzası madeni

Tunçpınar Madencilik Tunceli’nin Sin mezrası mevkiinde altın ve bakır maden kurmak için Tunceli Valiliği’nden ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) gerekli değildir’ kararını alınca Mayıs 2014 tarihinde ÇED gerekli değildir kararının iptali istemiyle Elazığ 2. İdare Mahkemesi’ne dava açıldı. Mahkeme bölgede incelemede bulunmak için bir bilirkişi keşfi istedi. Bölgede incelemede bulunan bilirkişi heyeti hazırladığı raporu 31 Aralık 2014 tarihinde mahkemeye...