04 / 05 / 2024

Murat Altuntaş Ankarayı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı

Murat Altuntaş Ankarayı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.

Murat Altuntaş: Ankaralılar konutları oturum amaçlı alıyor!

Beytepe'de Parktepe Evleri'ni hayata geçiren Şahika Grup Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, Ankaralıların satın aldığı konutu yatırım için değil, oturmak için aldığını belirterek, "Yatırım amaçlı satışları daha çok Ankara dışından gelen yabancılara yapıyoruz" dedi.

Parktepe Evleri projesinde kaba inşaat tamamlandı!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, çok sayıda projenin teslim hazırlığı yaptığını, bazı projelerin de kaba inşaatlarının tamamlandığını vurguladı.

İnşaatta yeni nesil projeler istihdam yaratıyor!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, inşaat sektöründeki yeni nesil projelerin işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcının gözü Türkiye'de!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, “Türkiye gayrimenkul sektöründeki başarısını dünyaya kanıtlamış bir ülke olarak, hedeflediği rakamlara çok rahat ulaşacaktır.

Murat Altuntaş: İnşaatta büyümenin çaresi başkanlık!

Ekonomisinin yüzde 60’ı inşaat sektöründen oluşan Ankara’da olumlu-olumsuz her gelişmeden doğrudan etkilenen sektörün temsilcileri, başkanlık sistemi ile önlenemez bir yükselişe geçileceğini vurguluyor.

Kaliteli ürünler inşaat maliyetlerini yüzde 500 artırıyor!

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaat sektörünün bilinçli temsilcileri, yapılarında kaliteden ödün vermemek için yüksek maliyetlerdeki ürünler kullanıyor. Bu durum da toplam maliyeti yükseltiyor" dedi.

Ankara ekonomisinin yüzde 65'i inşaat sektörüne bağlı!

İÇ Mimar Murat Altuntaş, Başkent, ekonomisinin yüzde 65'inin inşaat sektörüne dayalı olduğunu dile getirdi. Altuntaş, sadece yerli yatırımcı konut sektöründe bir artış olamayacağının altını çizdi.

Parktepe Evleri'nde Made in Germany kalitesinde yaşam!

Şahika Grup Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, Ankaralılar’ın hayallerindeki konutlara imza atarken, konut sahiplerini en iyiyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Murat Altuntaş: Hedef 100 yıl dayanıklı yapılar!

İç Mimar Murat Altuntaş, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle çarpıcı açıklamalar yaptı.

Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı!

Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.

Türk inşaat sektörü Avrupa'yla yarışır hale geldi!

Gurbetçiler, gayrimenkul sektöründeki büyük gelişimle birikimlerini yeniden memleketlerine yönlendirmeye başladı. Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa'yla yarışır hale geldi. " dedi.

Murat Altuntaş: İnşaatta parlak dönem başladı!

İnşaat sektörünün önde gelen temsilcileri, marka projelerin öne çıktığı bir dönemde başkentin yıldızının da parladığını ifade etti.

Murat Altuntaş: İnşaat işsizliğe çare olacak!

Şahika Grup Yapı Ortaklarından Iç Mimar Murat Altuntaş, geçen yılın aralık ayını kapsayan ve yüzde 10.9 oranında açıklanan işsizlik rakamlarının, 3 milyondan fazla kişiyi kapsadığına dikkat çekti.

Murat Altuntaş Ankarayı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı Haberi

Murat Altuntaş Ankarayı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı

Şişecam Düzcam tarafından The Marmara Esma Sultan'da düzenlenen “Şeffaflığın Üstatları”pechakucha* organizasyonunda mimarlar camın yapılarda kullanımına ilişkin yeni gelişmeleri paylaşırken, projeleri ile Ankara’nın modern bir görünüme kavuşmasına önderlik eden firmalardan Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, Ankara’yı camlarla nasıl şeffaflaştırdıklarını anlattı.


"Camlar vazgeçilmez bir yapı elemanı"


“Şeffaflığın Üstatları” gecesi kapsamında biraraya gelen sektörün öne çıkan temsilcileri, yurt içi ve dışında yapılarda camın vazgeçilmez bir yapı elemanı olduğunu, bununla da kalmayıp mimarlara ilham verdiğini vurguladılar.


Toplantıda sunum yapan 2 yatırımcıdan biri olan İç Mimar Murat Altuntaş, MÖ 2 binlerde ilk kez kullanılan camın ülkemizde Şişecam tarafından 1934 yılında üretilmeye başladığına, milat itibariyle 2’şer bin yıl aralık olduğuna dikkati çekti.


Altuntaş, Ankara’ya şeffaf görünüm verirken yılların alışkanlıklarının da son bulduğuna işaret ederek, “Aile dostlarımız...