04 / 05 / 2024

Murat Çetinkaya

Murat Çetinkaya

15 Temmuz darbe girişiminin etkisiyle Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçülürken son çeyrek için müjdeli haber geldi.

Kredi faizleri nasıl düşer?

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve bankalara borç verirken uygulayacağı faizi 50 baz puan indirdi. Bu indirim ne anlama geliyor? Bankaların kredi faizlerine nasıl yansır? Bu sorulara cevap bulalım.

Bankaların konut kredilerinde yeniden gaza basmaları zor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde " Yeni başkan faiz tartışmalarını alevlendirdi " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Murat Karluk Çetinkaya kimdir? Kariyerine nasıl başladı?

İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Murat Karluk Çetinkaya kimdir? Kariyerine nasıl başladı?

Çetinkaya 5k İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çetinkaya 5k İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Abubekir Çetinkaya, Emrah Çetinkaya ve Murat Çetinkaya ortaklığında kuruldu.

Historia Turizm Otelcilik Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Historia Turizm Otelcilik Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 1 milyon TL sermaye bedeli Metin Kaçar ve Murat Çetinkaya tarafından kuruldu.

Mustafa Duman kimdir?

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı, yerine Mustafa Duman atandı. Peki Mustafa Duman kimdir, Mustafa Duman hangi görevlerde bulundu? İşte Mustafa Duman'ın biyografisi...

Mustafa Duman, Merkez Bankası'nın yeni Başkan Yardımcısı oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya'nın görevine son verildi, yerine Mustafa Duman getirildi.

Murat Karluk Çetinkaya kimdir?

İş GYO Yönetim Kurulu Vekili Murat Karluk Çetinkaya kimdir? Murat Karluk Çetinkaya daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Murat Karluk Çetinkaya'nın biyografisi...

Murat Karluk Çetinkaya, İş GYO Yönetim Kurulu Vekili oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Sezgin Yılmaz'ın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği'ne Murat Karluk Çetinkaya'nın seçilmesine karar verildi.

Kredya, bünyesinde 540 milyon TL kredi hacmini barındırıyor!

Bireysel kredi yönetim platformu olan Kredya’ bugüne kadar 250.000’den fazla kullanıcı tarafından tercih edildi. Önemli değerlendirmelerde buiunan Kredya CEO’su Murat Çetinkaya," Konut kredisi kullanmayı düşünen veya kredi ödeyen herkes Kredya'dan faydalanabilir" dedi...

Merkez Bankası'ndan ücret ve komisyon düzenlemesi açıklaması!

TCMB Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya, bankaların ticari müşterilerinden tahsil ettiği ücretlerin karşılaştırılabilir olmaktan uzak olduğunu belirterek, "Burada zaman zaman aşırı fiyatlamalar ile karşı karşıya kalınıyordu." ifadelerini kullandı.

Murat Çetinkaya:Türk lirası referans faiz oranı TLREF'i oluşturduk!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Murat Çetinkaya, uluslararası standartlarla uyumlu bir Türk lirası referans faiz oranı olan TLREF'i oluşturduklarını söyledi.

Yatırımcı güvence yasası ile güvende!

Yeni hükümet sistemiyle yatırımcının Türkiye'ye olan güveni arttı. Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik adım atılacağını söyledi. 

Murat Çetinkaya'dan kredi faizleri açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, Merkez Bankası olarak finansmana uygun maliyetli erişimin finansal istikrar ve iktisadi faaliyet açısından öneminin farkında olduklarını belirtti.

Merkez Bankası faizleri değiştirmedi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, PPK'nın, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya başkanlığında toplandığı bildirildi.

Murat Çetinkaya Haberi

Murat Çetinkaya

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, 2016 yılının son çeyreğinde büyümenin artacağı mesajını verdi. Bakanlar Kurulu’na önceki gün sunum gerçekleştiren Başkan Çetinkaya “Yılın üçüncü çeyreğinde yavaşlayan iktisadi faaliyetin, alınan tedbir ve teşviklerin desteğiyle son çeyrekten itibaren kademeli olarak toparlanacağı tahmin edilmektedir” dedi.


Fiyat istikrarının toplumsal refah ve sürdürülebilir büyüme açısından önemli olduğuna dikkat çekilen sunumda, enflasyonla mücadelede elde edilen tecrübelerin fiyat istikrarı hedefine kalıcı olarak ulaşabilmek için ortak çabanın önemine işaret ettiği kaydedildi. Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya tarafından Kabine üyelerine yapılan sunumda, “Bu doğrultuda atılacak yapısal adımlar fiyat istikrarının yanı sıra makroekonomik istikrarı da güçlendirerek ülkemizin büyüme potansiyelini destekleyecektir. Bütüncül bir yaklaşım ve ortak çaba ile fiyat istikrarına kalıcı olarak ulaşılması amaçlanmaktadır” tespitleri yer aldı.


TEMKİNLİ DURUŞA DEVAM

Başkan Çetinkaya’nın sunumunda yakın dönemde...