06 / 05 / 2024

Murtaza Kılçık Konutta gayri resmi satışlar artacak

Murtaza Kılçık Konutta gayri resmi satışlar artacak

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği ( AYAMDER ) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek tüketici yasasıyla konut satışında gayri resmi satışların artacağını ifade etti...

Konutta tablo kararıyor: Satılık ve kiralık ev fiyatları durgunlukta bile artıyor!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde piyasayı değerlendirdi. Peki satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak?

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Kiralık konutta devrim yaratacak gelişme! Fiyat politikası sil baştan değişti!

Satılık ve kiralık ev fiyatındaki artış alınan önlemlerden sonra durdu. Uzmanlar, bazı satılık evlerde indirim yapılırken, kiralık evlerde de fiyat artışlarının durduğunu söylüyor.

Kirada yaşayanlar dikkat! İşsizlikten daha çok stres yaratıyor! SON DAKİKA! 

Bilim insanları kiralık konutta yaşamanın sigara ve işsizlikten daha çok stres yarattığını ortaya koydu. İşte detaylar...

İstanbul'da ortalama ev fiyatı 13.2 milyon TL, ortalama altındaki ev fiyatı 2.7 milyon TL oldu!

Endeksa tarafından yapılan bir araştırmada konut fiyatlarında yaşanan artışın her segmentte aynı olmadığı ortaya konuştu. Buna göre, lüks konutta fiyat artışı yavaşladı. İşte o rakamlar...

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Kiralık konutta kriz derinleşiyor: Kiralıklar karaborsaya düştü, ev sahiplerinin oyunları arttı! 

Pandemi, savaş ve deprem sonrası yaşanan göç, Antalya’da emlak krizinin derinleşmesine neden oldu. Kiralık konutlar karaborsaya düşerken, şehre yerleşmek zorunda olan öğrenci, memur ve özel sektör çalışanları da zor duruma düştü. İşte ayrıntılar...

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konutta tercihler resmen değişti. Konut alacaklar artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığını sorguluyor. 

Kiralar yeniden uçtu, İstanbul’da en yüksek kira artışı lüks semtlerde değil, bu iki ilçede oldu!

Türkiye’de kira artışları yeniden hızlandı. Kiralık konutlarda metrekare başına yıllık fiyat artışının yüzde 172,9’a yükseldiği, kiralık konutta ilan metrekare fiyatının ise 71 TL’ye çıktığı bildirildi.

Murtaza Kılçık Konutta gayri resmi satışlar artacak Haberi

Murtaza Kılçık Konutta gayri resmi satışlar artacak

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek tüketici yasasıyla konut satışında gayri resmi satışların artacağını ifade etti. Kılçık, yeni yasada maketten satışa son verilmesi kararının doğru olduğunu ancak yeni sistemin en çok müşterilere zarar vereceğini kaydetti. Kılçık, "Satış sözleşmesi yapıldıktan sonra 36 aylık vade konusu var. Tüketici borçlarını bitirmeden ödeme yapmazsa yeni yasal bir süreç başlayacak. Siz, müşteriye daire satış sözleşmesini yaptınız, 36 ay takside böldünüz, imzaladınız. Tam inşaata başladınız, kaba aşamasına geldiğinizde inşaat mahkeme kararıyla durduruluyor. Bunda sizin kusurunuz yok. Tamamıyla ilgili belediyenin yapmış olduğu 'Plan ve uygulama iptali' yüzünden süresiz bir şekilde inşaat durduruluyor" dedi. Tapuya şerh koydurma işinin iki defa 'satış vadi' olduğunu hatırlatan Küçık, "Bizde müşteriye satış vadinde...