28 / 04 / 2024

Murtaza Kılçık mimar

Murtaza Kılçık mimar

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, şehirlerin sağlıklı gelişmesi için belediye meclis üyeliklerinde mühendis, mimar ve şehir plancılarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi...

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli plan askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 213 ada, 4 ve 5 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 431 ada 2-34-36-39-40 parseller ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi 106 ada 55 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 ve 3581 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 Ve 3581 Parsellerin Bir Kısmı ve Merkez Mahallesi 168 Ada 1 Parsel ve 56 Ada 23 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

AKM’nin açılışı için özel opera hazırlığı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) açılışında, Mimar Sinan’ı anlatacak milli bir opera sahnelenecek...

TOKİ 3 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak!

İzmir İli Torbalı İlçesi Ayrancılar Mh., Iğdır İli Merkez İlçesi Karaağaç Mh., Kayseri İli Melikgazi İlçesi Mimar Sinan Mh. Muhtelif Ada/Parsellerde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Etüd Raporları Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ İzmir'de Jeofizik Etüd Raporu hazırlatacak!

İzmir İli Torbalı İlçesi Ayrancılar Mh., Iğdır İli Merkez İlçesi Karaağaç Mh., Kayseri İli Melikgazi İlçesi Mimar Sinan Mh. Muhtelif Ada/Parsellerde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Etüd Raporları Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Murtaza Kılçık mimar Haberi

Murtaza Kılçık mimar

Anemon otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ve Türkiye genelinde inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. 


Adana'da uzun süredir sorun olan 1/1000'lik imar planı çalışmalarının nihayet hızlandığına dikkat çeken AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, "Seyhan ve Çukurova'da 1/1000 plan çalışmaları hızla devam ediyor. 

Binlik planlar, Seyhan Belediye Meclisi'nde komisyona havale edildi. İnşallah oradan da Büyükşehir'e komisyona gönderilirse Eylül sonu gibi şehir merkezinin imara açılması mümkün olacaktır" diyerek meslektaşlarına müjde verdi. 

"OLMAYAN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI YÜZÜNDEN CEZAYA KALIYORUZ" Son yıllarda gündemi işgal eden sektörü çok yakından ilgilendiren iş güvenliği konusundaki aksaklılara da değinen Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü: " İnşaat sektörü çok tehlikeli iş durumuna giriyor. İş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu var. Maalesef burada şöyle bir çelişki oluşuyor. Çok...