21 / 05 / 2024

muş varto tarım arazileri toplulaştırma çalışmaları

muş varto tarım arazileri toplulaştırma çalışmaları

Muş’ un Varto ilçesinde tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla Varto merkez, köy muhtarları ve çiftçilere arazi toplulaştırması ve tarla hizmetleri geliştirme bilgi lendirme toplantısı yapıldı...

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla geçen tarım arazileri, bağlar ve topraklar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ev sahipliğinde, 'Dünya'ya Antalya'dan Tarım Mesajı: Antalya Tarım Zirvesi' başlıklı etkinlik gerçekleşti.

2023 Tarım destekleri çiftçilere yetiyor mu? Gübre ve mazot fiyatlarındaki yükselişe karşı devlet desteği ne kadar?

Bu yıl da tarım ürünlerine verilecek destek miktarları, çiftçiler zaten ürünlerini ekmiş, hasat yapmış ve satmış olduktan sonra açıklandı. Maliyetler yükselirken, devletin sağladığı desteklerin oranı maalesef bu yükselişi karşılayamıyor. İşte 2023’te çiftçiler için sunulan destekler...

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde et fiyatları belli oldu mu? Dana eti kilo fiyatı ne kadar olacak?

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde et fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte merak edilen detaylar!

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı 8231 personel alacak! Kontenjanlar açıklandı! Başvurular başladı mı?

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyelerinde çalışmak üzere toplam 8231 devlet personel ve memur alımı yapacağını duyurmuştu. Peki, Başvurular başladı mı? Kadrolar belli oldu mu? İşte bütün detaylar...

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı 8231 personel alacak! Haziran ayında başvurular başladı mı?

Devlet Su İşleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı, bünyelerinde çalışmak üzere toplam 8231 devlet personel ve memur alımı yapacağını duyurdu! Hazirana sayılı günler kala gözler Devlet Su İşleri'nde! Peki, Başvuru tarihi belli oldu mu? Personel alımı hangi kadrolara yapılacak?

Son dakika! Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den fahiş fiyat açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili önemli açıklamalar yaptılar. Bakan Pakdemirli, "Bu hafta Gıda Komitesi toplantısı yapacağız." dedi. Bakan Muş ise, "Hallerde denetim sürüyor. 10 hale yönelik denetimler devam ediyor." dedi.

İmarsız tarım arazisi kiralamada son tarih 19 Kasım!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan hazineye ait tarım arazilerinin kiralanma sürecine ilişkin açıklama yaptı. 

Muş Varto'ya 100 sosyal konut müjdesi!

Muş Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Varto ilçesi için çok güzel projeleri olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi konut projesi'' dedi. 100 konutluk proje evsiz hiç kimseler için hayata geçecek.

Mutlak tarım arazisine ev yapmak!

Mutlak tarım arazileri, kanun gereğince tarımsal üretim amacı dışında kullanılabiliyor mu? Mutlak tarım arazisine ev yapmak mümkün mü? İşte toprak koruma ve arazi kullanımı kanunu esasları..

Muğla'da 9. Tarım, Çevre ve Turizm Festivali gerçekleşti!

Ortaca ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Tarım, Çevre ve Turizm Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.Belediye binası önünden bando eşliğinde başlayan yürüyüş, pazar yerinde sona erdi.

Tarım arazisi satılamayacak durumlar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelere göre tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanıyor. İşte tarım arazisi satılamayacak durumlar..

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cem Şahin tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Yeşilzeytin Sokak'ta kuruldu.

Tarihi Buğday Pazarı’na otopark, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Buğday Pazarı’nda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Çalışmalarına başlanan proje kapsamında bölgeye 800 araçlık katlı yeraltı otoparkı, Tarım Tarihi Müzesi, işyerleri ve meydan yapılacak.

muş varto tarım arazileri toplulaştırma çalışmaları Haberi

muş varto tarım arazileri toplulaştırma çalışmaları


Muş’un Varto ilçesinde tarım arazilerinde parçalanmayı önlemek amacıyla Varto merkez, köy muhtarları ve çiftçilere arazi toplulaştırması ve tarla hizmetleri geliştirme bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Varto Kültür Merkezi Toplantı Salon’unda yapılan bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Tahir Şahin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sadettin Taşkesen, kurum amirleri, köy muhtarları, yüklenici firma yetkilileri ile teknik elemanlar katıldı


Açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Muş ve ilçelerinde tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar hakkında sunum yaptı. Buruda muhtarları bilgilendiren Akar, Muş'ta 819 bin hektar arazi bulunduğunu ve 344 bin hektar arazinin işlenebilir tarım arazisi olduğu belirtildi. Akar, "Bu 344 bin hektar arazinin 159 bin hektarında tahıl üretimi, 62 bin hektarında yem bitkileri ekimi, 17...