02 / 05 / 2024

müsiad 14üncü inşaat ve çevre sektör zirvesi

müsiad 14üncü inşaat ve çevre sektör zirvesi

MÜSİAD 14. İnşaat ve Çevre Sektör Zirvesi Antalya'da Latanya City Hotel'de yapıldı. 2014'ün üçüncü çeyreğinde konut satışlarının iyi olduğu bildirildi. Konut satışlarının 2013'ün üçüncü çeyreğine göre arttığı bildirildi.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Minel Group Mühendislik Mekanik Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Minel Group Mühendislik Mekanik Elektrik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Erçin Yıldırım tarafından kuruldu.

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm KDV indirimi hangi inşaat projelerinde geçerli?

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak. Peki indirimli KDV uygulanacak inşaat taahhüt işleri neler? İşte detaylar...

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Kırklareli'nde elektrik akımına kapılan inşaat işçisi ağır yaralandı!

Kırklareli Cumhuriyet Mahallesi 200 Konutlar Sitesi mevkisinde elektrik akımına kapılan inşaat işçisi ağır yaralandı...

Kilis'te inşaat mühendisini öldüren 3 zanlı tutuklandı!

Kilis'te zeytin bahçesinde gömülü bulunan cesedin, inşaat mühendisi A.A'ya ait olduğu belirlendi. Çalışmalar sonucunda yakalanan 3 zanlı tutuklandı...

Bodrum'daki kaçak inşaat mühürlenmesine rağmen devam ediyor!

Bodrum Gümüşlük'te Antik Myndos Kenti kalıntıları içerisinde ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı’ndaki inşaat mühürlendi. Yıkım kararı da alınan binada henüz yıkım yapılmadığı ve inşaatın devam ettiği ileri sürüldü...

Gümüşhane'de inşaat temelindeki göçük nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Gümüşhane'de bir inşaat temelinde yaşanan göçük nedeniyle 6 ailenin yaşadığı 2 bina önlem amaçlı olarak boşaltıldı.

Acıbadem’deki yurt inşaatının mühürlenmesi için toplanıldı!

Acıbadem’deki Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide devam eden yurdun yapımı durdurdu. Mahalle sakinleri inşaatın önünde toplanarak binanın mühürlenmesini istedi.

Aybars Yıldırım'ın kaçak inşaatıyla ilgili savcılığa suç duyurusu!

Çeşme Belediyesi, otel inşaatı ruhsatıyla apartmanlar yapan CHP’li Aybars Yıldırım ile ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. Ayrıca 25 bin lira da imar para cezası verildi.

Cevat Öncü: İnşaat sektörü, konut faizlerinin artmasıyla durdu!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü: "İnşaat sektörü, konut ve genel faizlerinin yükselmesi nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Bu krizin uzun olacağını düşünüyoruz" dedi.

müsiad 14üncü inşaat ve çevre sektör zirvesi Haberi

müsiad 14üncü inşaat ve çevre sektör zirvesi

MüstakilSanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 14. İnşaat ve Çevre Sektör Zirvesi Antalya'daki Latanya City Hotel'de yapıldı. MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, 2014'ün üçüncü çeyreğinde konut satışlarının 2013'ün üçüncü çeyreğine göre arttığını bildirdi. 


2013 REKOR YILI 

Özdemir, konut sektöründe 2013 yılının Türkiye için bir rekor yılı olduğunu söyledi. Geçen yıl 1 milyon 157 bin konut satıldığını belirten Özdemir, 2010, 2011, 2012 yıllarında satışların 600-700 binler civarında gerçekleştiğini kaydetti. Geçen yıl ciddi bir sıçrama yaşandığına işaret eden Özdemir, "Bunu ülkemize yapılan yabancı yatırımlara, genç nüfusumuza, deprem gerçeğine ve coğrafyamıza bağlıyoruz" dedi. 


Konut konusımda yurt dışından yoğun talep aldıklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu: "Bu talep Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya'da hissediliyor. Sektörün durumu iyiye gidiyor. Satışların 2014 yılını 2013 yılının çok az gerisinde...