02 / 10 / 2024

MÜSIAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü

MÜSIAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü

MÜSIAD İzmir Şubesi İnşaat ve Çevre İle Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu 'Kentsel Dönüşüm' konulu bir seminer ve akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirdi.

TOKİ İzmir Aliağa projesinde hata ve denetimsizlik! İnşaat Mühendisleri Odası açıkladı! 

TOKİ İzmir Aliağa projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği olduğunu belirledi. İşte İMO'nun konu ile ilgili açıklaması...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Fani Gayrimenkul Ve Yatırım Limited Şirketi Şubesi açıldı!

Fani Gayrimenkul Ve Yatırım Limited Şirketi Şubesi Başakşehir’de 50 bin sermaye bedeli ile Yasin Uslu tarafından açıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Balçova Belediyesi'nden inşaat mühendisi kadınlara destek!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir şubesi mezun olan kadınlara destek sağlamak için ‘Beyaz Baretli Kadınlar' projesini başlattı.

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için ilk adım!

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Kentsel Dönüşüm Çalıştayı” Karabağlar Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi iş birliğiyle Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikahevi’nde yapıldı.

İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan ve kamuoyunda Gültepe Planları olarak bilinen kentsel dönüşüm planının iptali için dava açılacağını belirtti.

Gayrimenkul yatırımına düşük faiz dopingi!

Haziran ayında Türkiye'de 190 bin konut satıldı. Bu rakamın 230 bin seviyesinde gerçekleşmesi öngörülüyordu. TÜGEM İzmir Şubesi Başkanı Onur Karademir, "Kredi imkanından faydalanan vatandaşlar gayrimenkul sektörüne yatırım yapıyor" dedi.

Vega Hereko Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kömürcüoda Şubesi açıldı!

Vega Hereko Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kömürcüoda Şubesi bugün Şile'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Göğen ve Osman Özenç ortaklığında açıldı.

MÜSIAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü Haberi

MÜSIAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü

MÜSIAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ve çok sayıda iş adamının katıldığı organizasyonda, kentsel dönüşüm hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Türkiye'deki 6 bin 500 milyon konutun yıkılması gerektiğini belirterek İzmir'deki konutların risk taşıdığını, yüzde 65'inin kentsel dönüşüme uğraması gerektiğini söyledi. 


İzmir 9 Eylül...