26 / 07 / 2024

müsiad toplantı bursa

müsiad toplantı bursa

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) "Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu" toplantısında ürküten bir gerçek ortaya çıktı. Toplantıda Yapı malzemeleri sektörü, iskele ve iş güvenliği konuları ele alındı..

Arsa ve tarla yatırımı için Bursa ve çevresinde gelecek vadeden bölgeler

Arsa, tarla yatırımına olan ilgi son dönemde artıyor. Küçük birikimlerle toprağa yatırmak isteyenler, doğru adresi bulmak araştırma yapıyor. Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Bursa ve çevresinde gelecek vadeden yerleri açıkladı.

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Bursa Sıcaksu'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'dan tepki geldi. Karaca kentsel dönüşüm ile Bursa'nın termal kimliğinin kaybolacağını düşünüyor. 

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Bursa Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar var!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 1050 konutlarla ilgili olarak Bakanlık'ın hazırladığı projenin detayları anlatıldı.

Avcılar'da kentsel dönüşüm toplantısı yaparken depreme yakalandılar!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Hayat Kurtarma Hareketi" adını verdiği kentsel yenilenme çalışmaları kapsamında ilçedeki müteahhitlerle toplantı yaparken, Ege Denizi Seferihisar açıklarında yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen depreme yakalandı.

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

Bursa Yeniköy'de yıkım çalışmaları başladı!

Daha önce somut adım atılamayan Bursa Yeniköy meydan çalışması için Orhangazi Belediyesi harekete geçti. 

BOSS4 Gayrimenkul MÜSİAD Hessen Fuarı'na katılacak!

BOSS4 Gayrimenkul, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Almanya’nın Frankfurt kentinde 13-14 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Müsiad Hessen Fuarı'na katılacak.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm Bursa'nın kanayan yarası!

Bursa Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisine aktarılan meselelerin başında kentsel dönüşümün geldiğini söyledi. Bozbey, "Kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa'nın kanayan yarası oldu" diye konuştu.

Tomtom Mahallesi Dönüşüm Projesi toplantısı 14 Aralık'ta!

Tomtom Mahallesi Dönüşüm Projesi toplantısı 14 Aralık tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı 8 Aralık'ta!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu tarafından, Mardin Şubesi ev sahipliğinde yapılacak olan MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı 8 Aralık'ta gerçekleştirilecek. 

müsiad toplantı bursa Haberi

müsiad toplantı bursa

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD'ın "Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu" toplantısında ürküten bir gerçek ortaya çıktı. Yapı malzemeleri sektörü, iskele ve iş güvenliği konularının ele alındığı toplantıda, Türkiye'de imal edilen inşaat iskelelerinin TSE standardında olmadığı açıklandı. 


MÜSİAD Bursa Şubesi Üyesi Murat Fenerci, iş kazasından ölümlerin en çok olduğu sektörün madenlerden soma inşaat sektörü olduğunu belirterek, bunda dış cephe düzenlemede kullanılan iskelelerin rol oynadığını söyledi. 


Fenerci, Türkiye'de inşaatlarda dış cephe düzenlemede kullanılan iskelelerin 2011'den beri denetlendiğini belirterek, "Bu denetlemeler bu yıla kadar görsel olarak yapılıyordu. Bu yıldan itibaren denetlemelerde iskelelerin TSE sertifikası istenmeye başlandı. Ancak, bakanlık ile iskeleciler arasında yapılan çalıştaylarda, TSE'nin EN12810 normuna göre hiçbir iskele üreticisine sertifika vermediği ortaya çıktı. 


TSE yetkilileri, bakanlık yetkilileri ve iskele sektörü temsilcileri TOBB'de yapılan toplantıda,...