18 / 05 / 2024

Muşta toprak yangını

Muşta toprak yangını

Muş merkeze bağlı Yelalan köyünde ortaya çıkan toprak yangını köylüleri tedirgin ediyor.Özellikle yaz mavsiminde çıkan yangının, bataklık alanının kurutulmasıyla çürüyen bitkilerin sıcak havanın etkisiyle tutuşması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Muş ve birçok ilde veli ve öğrencilerin merakla sorduğu "okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Manavgat'ta orman yangınında zarar görenler yeni evlerine kavuşuyor!

Antalya Manavgat'ta 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve 10 gün sonra kontrol altına alınan yangınlarda konutları yanan afetzedeler, yeni evlerine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Muş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 112 daire yıkılıyor!

Muş'ta, 1966 yılında yaşanan Varto depreminden sonra yapılan ve "beyaz bloklar" olarak bilinen lojmanlar yıkılıyor.

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Zonguldak Devlet Hastanesi'nin inşaatında yangın çıktı!

Zonguldak’ta inşaat çalışmaları devam eden 400 yataklı devlet hastanesinin çalışmaları sırasında yangın çıktı. Yangın kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Muş'ta dar gelirli ailelere TOKİ müjdesi!

Muş'ta dar gelirli aileler ev sahibi olabilecek. Muş Belediyesi, Kepenek-Donatım köyü sınırlarında TOKİ marifetiyle sosyal konut projesi yapıyor..

Muş'ta kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya,Zafer Mahallesi Sarı Bloklar'da hayata geçirilecek kentsel dönüşümü anlattı.

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YCY Yapı Market İnşaat Nakliye İş Güvenliği Yangın Ekipmanları Ticaret Limited Şirketi, İrfan Yalın tarafından 10 bin TL sermaye ile 12 Ağustos'ta Sultanbeyli, Adil Mahallesi'nde kuruldu.

Çanakkale Seramik,Savoy ile toprak tonlarını mekanlara taşıyor!

Seçkin mekanlar için estetik çözümler sunan Çanakkale Seramik, yeni serisi ‘Savoy’ ile toprak tonlarının sıcaklığı ve doğallığını mekanlara taşıyor.

Muş’ta AFAD'a ait arsada yıkım kararı!

Muş’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) ait arsada bulunan işyerleri için yıkım kararı alınmasının ardından bazı afetzedeler polis zoruyla işyerlerinden çıkarıldı.

İzotec Pasif Yangın Durdurma Sistemleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzotec Pasif Yangın Durdurma Sistemleri İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Serkan Kacır tarafından 100 bin TL sermaye ile 27 Nisan'da Bağcılar, Demirkapı Mahallesi, Başak Sokak'ta kuruldu.

Kent Konut'ta yangın ve deprem tatbikatı!

Kent-Konut’ta yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Acil Durum Eylem Planı’nın test edildiği tatbikatta Acil Durum Ekiplerinin çalışma yeteneği geliştirilirken, çalışan personelin olası yangın ve deprem durumunda nasıl hareket etmesi gerektiği tatbik edildi

Muğla Ortaca Devlet Hastanesi inşaatında yangın çıktı!

Ortaca Gölbaşı Mahallesi anten tepe mevkiinde yapımı devam eden 100 yataklı Ortaca Devlet Hastanesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Muşta toprak yangını Haberi

Muşta toprak yangını

Muş merkeze bağlı Yelalan köyünde ortaya çıkan toprak yangını köylüleri tedirgin ediyor.


Yelalan köyünde uzun yıllar bataklık olarak kullanılan arazi, tarımsal faaliyetlerde kullanılması amacıyla ıslah çalışması yapılarak kurutuldu.


Arazinin kurutulmasının ardından son iki yıldan bu yana toprağın kendiliğinden yandığını gören köylüler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yangının çıkış nedeninin araştırılması için yardım istedi.


Köy muhtarı Suphi Yaşlı, yaptığı açıklamada, arazide son iki yıldır çıkan yangınların köylüyü tedirgini ettiğini belirterek, yangının bazen haftalarca sürdüğünü söyledi.


Yangının köydeki diğer arazileri ve evleri de tehdit ettiğini vurgulayan Yaşlı, gündüz saatlerinde çıkan yangını köylülerin kendi imkanlarıyla söndürdüğünü ifade etti.


Köylülerden İsmail Hakkı Çakır ise yangın çıkan arazinin önceki yıllarda sulak alan olduğunu bildirerek, "Sondajlar vurulunca sular çekildi. Sular çekildikten sonra da bu yangınlar çıkmaya başladı. Yangınlar özellikle...