01 / 05 / 2024

mustafa bozbey imar Kanunu taslağı

mustafa bozbey imar Kanunu taslağı

Başkan Bozbey, taslağın yasalaşması halinde plan yapma ve onama yetkileri konusundaki yetki kargaşasının artarak devam edeceğini, tarım alanlarının sadece ilgili bakanlığın esas görüşüyle bile tarım dışı kullanıma açılabileceğini belirtti.

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Bursa'da deprem ve yeni imar alanları!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Bozbey, bugünkü yazısında 'Deprem ve yeni imar alanları' konulu yazısını kaleme aldı...

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Bursa şehir planlaması ile dönüşecek!

Yeni dönemde hayata geçireceği projeleri anlatan CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, ''Kentsel dönüşüm insan için şehir planlaması ile yapılırsa doğrudur. Biz de bunu yapacağız'' dedi.

Mustafa Bozbey: Bursa'ya imar anayasası lazım!

BUMİAD'ın ‘Büyükşehir Başkan Adaylarını Dinliyoruz' etkinliğinde konuşan Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa için imar anayasasının hazırlanması gerektiğini söyledi.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşümde risk alacağız!

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuştu. Bozbey, “Bu işin çözümü için elimizi taşın altına koyacağız'' dedi.

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşüm Bursa'nın kanayan yarası!

Bursa Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisine aktarılan meselelerin başında kentsel dönüşümün geldiğini söyledi. Bozbey, "Kentsel dönüşüm çalışmaları Bursa'nın kanayan yarası oldu" diye konuştu.

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, Nilüfer'in kentsel dönüşümde çok ayrı bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Nilüfer Görükle'de yeni megakent kurulacak!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Görükle’deki mera bölgesine yeni megakent kurulacağını dile getirdi. 

Bursa Esentepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Makamını Esentepe Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel dönüşüm konusunda bölgede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Bozbey, "Çözüm noktasında taşın altına elimizi koymaya hazırız" diye açıklama yaptı.

Nilüfer'de kolonları çatlayan bina yıkılacak!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgede bulunan kolonları çatlayan 5 katlı binanın boşaltılıp, yıkılması gerektiğini söyledi.

Bursa Hasanağalılara imar müjdesi!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Hasanağa Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bozbey, bölgede yaşanan imar meselesine dair müjde verdi. 

mustafa bozbey imar Kanunu taslağı Haberi

mustafa bozbey imar Kanunu taslağı


Bozbey, kanun taslağını torba yasa içinde geçirmeye hazırlanan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu düzenlemeyi akademik odalar, üniversiteler ve yerel yönetimlerin görüşlerini dikkate almadan, demokratik tartışmadan uzak bir şekilde hazırladığını söyledi. Bozbey, “Yereli ilgilendiren planlar hükümetin kararına bırakılmamalı” dedi.

Başkan Bozbey, taslağın yasalaşması halinde plan yapma ve onama yetkileri konusundaki yetki kargaşasının artarak devam edeceğini, tarım alanlarının sadece ilgili bakanlığın esas görüşüyle bile tarım dışı kullanıma açılabileceğini belirtti. Taslakta, kaçak ve çarpık yapılaşmanın en önemli sebeplerinden biri olan hisseli parsel satışlarını önleyecek bir hüküm bulunmadığını kaydeden Bozbey, ”Ne yazık ki bu taslak, kentsel dönüşüm ve kırsal alanları ilgilendiren konularda da imar ve planlamayla ilgili meseleleri ortadan kaldıracak bir yaklaşım ve düzenleme içermemektedir. Tarım alanları ve mera alanları bakanlığın insafına bırakılmaktadır” dedi.

Yapı...