17 / 05 / 2024

Mustafa Sever türkiyenin büyüme performansı

Mustafa Sever türkiyenin büyüme performansı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, " Türkiye son 10 yılda önemli bir büyüme performansı yakaladı ve bu olumlu tablo yabancı yatırımcıların da dikkatini çekti " dedi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Türk girişimciler CES'te! Artık daha kalabalığız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’e katılan Türk teknoloji girişimcileriyle toplandı. Çok başarılı gençlerimiz olduğunu vurgulayan Varank, Önceki senelerde çok daha az katılımcıyla buradaydık, bu sene 50’ye yakın girişimcimiz Türkiye’den buraya geldi” ded

Reform Plus İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Plus İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kerim Akpolad ve Mustafa Kütük ortaklığında kuruldu.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Mustafa Varank: Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sonuç odaklı ekonomi politikalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek, "Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız" dedi.

Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin üretileceği fabrikanın temelinin atılacağı tarihi açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te tahsis edilen arazide inşaata başlama tarihinin 18 Temmuz olarak belirlendiğini söyledi.

Mustafa Varank: Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Türkiye'de OSB'siz şehir kalmadığını söyledi.

Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısı!

Türkiye-Çekya İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk müteahhtilere 'Çekya'ya yatırım yapın' çağrısında bulundu.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

İşte Mustafa Alabora ve Banu Zeytinoğlu'nun Şile'deki evi!

Oyuncu Mustafa Alabora, tüm sanat dünyasının ve sevenlerinin yüreğini ağzına getiren kazadan kısa süre önce, Banu Zeytinoğlu ile yaşadığı Şile’deki evinin kapılarını ELLE Decoration’a açmıştı.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında 42 Türk firması yer alıyor!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye'nin pazarlama, dağıtım, lojistik üssü vazifesi görecek Türkiye Ticaret Merkezleri destek altyapısının olgunlaştığını belirterek, ilk etapta Dubai ve Tahran’da Türkiye Ticaret Merkezleri açılacağını bildirdi.

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.

Mustafa Sever türkiyenin büyüme performansı Haberi

Mustafa Sever türkiyenin büyüme performansı


Mustafa Sever, Airbus şirketlerine uçak parçaları temin eden Alman Flaamaerotec firması ile Avrupa Serbest Bölgesi (ASB) arasındaki yatırım anlaşmasının imza töreninde yaptığı konuşmada, Flaam şirketinin sadece iç piyasaya çalışmadığını ihracat da yaptığını söyledi.


Şirketin Türkiye'ye yatırım kararını birdenbire almadığını ifade eden Sever, Türkiye'nin yatırım ortamının birebir görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 


Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin ticaretle sınırlı olmadığını anlatan Sever, "Türkiye son 10 yılda önemli bir büyüme performansı yakaladı ve bu olumlu tablo yabancı yatırımcıların da dikkatini çekti" dedi.  


Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin de ülkeler arasında "kazan-kazan" anlayışının bulunması gerektiğini belirterek, her iki ülkenin refahına katkıda bulunulmasının önemine değindi. 


-Diğer konuşmalar


ASB Kurucusu ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye'nin önde gelen sanayi yatırım projelerinden...