03 / 05 / 2024

müşterek mülkiyet emlak vergisi

müşterek mülkiyet emlak vergisi

1319 sayılı Kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, birden fazla kimsenin bir taşınmaz mala sahip olduğu müşterek mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir?

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Çıplak mülkiyet ne demektir?

Çıplak mülkiyet, emlak terimlerinden biridir. Peki çıplak mülkiyet nedir, ne anlama gelmektedir? İşte detaylar!

Cc Mülkiyet Yönetimi Danışmanlık Gayrimenkul Emlak İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Cc Mülkiyet Yönetimi Danışmanlık Gayrimenkul Emlak İnşaat Turizm Limited Şirketi Beyoğlu'nda Sabahattin Tosun tarafından kuruldu.

Yabancı mülkiyet sayısı 400 bini aştı!

Yabancı mülkiyet sayısı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Türkiye genelinde toplam yabancı mülkiyet sayısı 400 bini geçti" diye konuştu.

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Türkiye'de yabancı mülkiyet sayısı 300 bini geçti!

Yabancılara yapılan konut satışı 2019'un ilk çeyreğinde arttı. Nisan ayında satışlar sonrası toplam yabancı mülkiyet sayısı 301 bin 148 oldu...

Mülkiyet hakkı nedir?

Vatandaşlar mülkiyet hakkının ne demek olduğu yakından takip ediyor. Peki mülkiyet hakkı nedir? Eşya üzerinde en geniş yetki sağlayan ayni hak olarak olarak bilinen mülkiyet hakkının kapsamı ve ne olduğu araştırılıyor. Merak edilen mülkiyet hakkının ne olduğu sorusunun yanıtı nedir?

AYM'den mülkiyet hakkı kararı

Anayasa Mahkemesi, taşınmazın tapuya tesciline ilişkin kesinleşmiş yargı kararının uygulanmamasının mülkiyet ve adil yargılanma hakkını ihlal ettiğine karar verdi...

Müteahhitler emlakçılık yapamayacak!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak faaliyetleri artık Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Yetki belgesi alamayan müteahhitler emlakçılık yapamayacak.

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Muş'ta imar barışı ile 25 bin vatandaşın mülkiyet sorunu çözüldü!

İmar barışı ile 25 bin Muşlu vatandaşın mülkiyet sorununu çözdüklerini söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 1'i inşaat halinde, 5'i proje aşamasında 6 atık su arıtma tesisini de yakın zamanda kente kazandıracaklarını belirtti.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

müşterek mülkiyet emlak vergisi Haberi

müşterek mülkiyet emlak vergisi

Müşterek mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir?

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumu olarak ifade ediliyor. 1319 sayılı Kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, müşterek mülkiyette emlak vergisi nasıl ödenir?


Kanun gereğince müşterek mülkiyette emlak vergisi hissedarları emlak vergisinden hisseleri oranında mükellef oluyor.


Bina vergisi

Mükellef:

Madde 3 – Bina Vergisini, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler öder. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Arazi vergisi

Mükellef:

Madde 13 – Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler öder. Bir araziye paylı mülkiyet...