29 / 04 / 2024

müşterek tapu ayırma masrafları

müşterek tapu ayırma masrafları

Müşterek tapu bölme işlemi için ilk çalışmalar serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. Yapılan incelemeler sonucunda tapu bölünmesi için gerekli belgeler tapu müdürlüğüne gönderiliyor. Peki, müşterek tapu nasıl bölünür?

Müşterek tapu ayırma masrafları!

Müşterek tapu, müşterek mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesine deniyor. Peki birden fazla kimseye ait olan bu müşterek tapu nasıl ayrılır? Müşterek tapu ayırma masrafları nelerdir?

Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı! Tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme kolaylığı!

Luxera Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı kampanyasında tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme fırsatı devam ediyor.

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Tma Temel Mühendislik Araştırma Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tma Temel Mühendislik Araştırma Danışmanlık Limited Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Önçel tarafından kuruldu.

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Tarım Kredi'de ayçiçek yağı, peynir, çay, şeker fiyatları dip yaptı! Hafta sonunda sepet dolduracak kampanya!

Tarım Kredi Kooperatifleri haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu açıkladı. Tarım Kredi'de ayçiçek yağı, peynir, çay, şeker fiyatları dip yaptı! Hafta sonunda sepet dolduracak kampanya!

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32 gerilerken geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 71,52 arttı.

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

İndirimler peş peşe açıklandı! Tarım Kredi'de çay, şeker, et, sıvı yağ dip yaptı! Sepetler dolacak! 18 Şubat 2023

Tarım Kredi market indirimli aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. İndirimler peş peşe açıklandı! Tarım Kredi'de çay, şeker, et, sıvı yağ dip yaptı! Sepetler dolacak! İşte 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

Depremin faturası belli oldu! Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından fatura belli oldu. Yıkım ve enkaz kaldırma bilançosu 12 milyar lira! İşte sektör uzmanlarının o açıklamaları...

Tarım Kredi yeni ay kataloğunu peş peşe açıkladı! Çay, şeker, peynir, et dip yaptı! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi yeni ay kataloğunu peş peşe açıkladı! Çay, şeker, peynir, et fiyatı dip yaptı. İşte 15 Şubat 2023 fiyat listesi...

müşterek tapu ayırma masrafları Haberi

müşterek tapu ayırma masrafları

Müşterek tapu nasıl bölünür?

Müşterek tapunun bölünebilmesi için taşınmaz malın bölünmeye müsait olması gerekiyor. Bilindiği üzere müşterek tapularda hissedarların yeri belli olmayıp, mülke hisseleri oranında sahip olunuyor.

Müşterek tapu bölme işlemi serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. Bölme işlemi yapılacak taşınmaza ait çap ve aplikasyon krokisi Kadastro Müdürlüğünce düzenlenerek ilgilisine veriliyor. 

Taşınmazın bulunduğu yere göre Belediye Encümen veya İl İdare Kurulu kararı alındıktan sonra ayırma işlemi serbest harita mühendisi tarafından yapılıyor. 

Taşınmazın köşe noktaları zemine uygulanıyor. Kadastro Müdürlüğünce yapılan büro ve arazi kontrolünden sonra düzenlenen belgeler tescil için Tapu Sicil Müdürlüğüne gönderiliyor.

Bölme işlemi için gerekli evraklar 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,

2....