23 / 05 / 2024

Musul Barajı acilen onarılmalı

Musul Barajı acilen onarılmalı

Hemadi: "Suyu tutan duvar güçlü bir zemin üzerinde inşa edilmemiş" "Bazı kapaklar hasarlı. Acilen onarılması lazım, aksi takdirde kaygan zeminin doldurulması ve onarılması mümkün değil. Süreç uzadıkça tehlike oranı da artacaktır"

Musul Barajı'nın yıkılma tehlikesi bulunmuyor!

Irak Su Kaynakları Bakanı Hasan Cenabi, Musul Barajı'nın çökme tehlikesi bulunmadığını ve söz konusu barajın onarım işlerinin önümüzdeki 8 ay içerisinde biteceğini belirtti.

Musul Barajı’nın restorasyonu için imzalar atıldı!

İtalyan firması Trevi ile Irak hükümeti arasında Musul Barajı’nın restorasyonu için anlaşmaya varıldığı bildirildi. Açıklamada, Iraklı yetkililerin kararı doğrultusunda barajın sağlamlaştırılması işlemlerinin geliştirilebilecek

Musul Barajı çökme tehlikesi yaşıyor!

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, çökme riskine karşı barajdaki suyun tahliye edilmesi ve Dicle Nehri yatağı çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın tehlikeden korunması çağrısında bulunuldu.

Nevfel Hemadi: Musul Barajı acilen onarılmalı!

Hemadi: "Suyu tutan duvar güçlü bir zemin üzerinde inşa edilmemiş" "Bazı kapaklar hasarlı. Acilen onarılması lazım, aksi takdirde kaygan zeminin doldurulması ve onarılması mümkün değil. Süreç uzadıkça tehlike oranı da artacaktır"

Çevre Bakanlığı Mersin Değirmençay Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin'de yapılacak olan Değirmençay Barajı İçmesuyu ve Sulama Tesisleri projesinin yapımı için halkın görüşlerini almak üzere 11 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek

Yusufeli Barajı ile 150 yıllık tarih sulara gömülecek!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde kurulacak olan Yusufeli Barajı ile 150 yıllık tarih yok olacak

Sapanca Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı!

Sapanca Belediyesi tarafından Mudurnu Çayı üzerinde hayata geçirilecek olan Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı...

Çevre Bakanlığı Edirne Korucuköy Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Edirne'ye yapılacak olan Edirne Korucuköy Barajı için halkın görüşlerini almak üzere 4 Haziran'da halk katılım toplantısı düzenleyecek.

Ballıkaya Barajı bölge halkının tepkisine neden oldu!

Sakarya'nın Akyazı ilçesine yapılacak olan Ballıkaya Barajı bölgede yaşayanların tepkisini topladı...

Yusufeli Barajı'nın inşası bölge halkını tedirgin ediyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılacak olan barajın yapımı ilçenin sulan altında kalacağını düşünen halkı endişelendirmeye başladı...

Yusufeli Barajı ve HES projesi çalışmaları hızlanıyor!

Yusufeli Barajı ve HES projesinin hızlanmasına ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

Ataç İnşaat'ın Gomaspan Barajı İnşaatı teklifi kabul edildi!

Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş'nin Gomaspan Barajı İnşaatı ile ilgili Şenk Şirketi'ne sunduğu ortak teklif kabul edildi...

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda inşaat çalışmaları sürüyor!

İzmir'de yer alan Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda süren inşaat çalışmaları dikkat çekiyor. Havza içindeki binanın kolej haline getirileceği iddia ediliyor...

Musul Barajı acilen onarılmalı Haberi

Musul Barajı acilen onarılmalı

"(Onarım ihalesini alan) Şirket işini başarılı şekilde sonuçlandırırsa, acil ikinci plana ihtiyaç olmayacaktır. Eğer bozulan kapak onarılıp, zemin istenilen şekilde doldurulsa tüm riskler ortadan kalkacaktır"

Irak Musul Valisi Nevfel Hemadi,  Musul Barajı'nda suyu tutan duvarın güçlü zemin üzerinde inşa edilmediğini ve bazı kapakların hasarlı olduğunu belirterek, "Bunların acilen onarılması lazım, aksi takdirde kaygan zeminin doldurulması ve onarılması mümkün değil. Süreç uzadıkça tehlike oranı da artacaktır" dedi. 


Hemadi ve beraberindeki heyet, ülkenin en büyük barajı konumundaki Musul Barajı'nı ziyaret etti.


İncelemelerin ardından basın toplantısı düzenleyen Hemadi, baraj setinin kum zemin üzerinde yaklaşık 28 yıl önce inşa edildiğini söyledi.


Hemadi, "Barajın üzerinde tehlike var. Suyu tutan duvar güçlü bir zemin üzerinde inşa edilmemiş. Bu zemindeki toprak su ile birlikte hemen kayabilen bir kum türüdür. Bu...